Demirtaş'tan AKP görüşmesi öncesi önemli koalisyon mesajı

Selahattin Demirtaş gazetecilere açıklamalarda bulundu

Demirtaş'tan AKP görüşmesi öncesi önemli koalisyon mesajı

Selahattin Demirtaş gazetecilere açıklamalarda bulundu

"Hükümet hangi formülle kurulursa kurulsun barış elzemdir. Askeri yığınaklar, yakılan iş makineleri kaygılarımız arttırmıştır. Türkiye toplumu bizden barış istiyorsa biz bu barışı onlara armağan etmek zorundayız" dedi.

İşte Demirtaş'ın konuşmasından satır başları:

"HÜKÜMET HANGİ FORMÜLLE KURULURSA KURULSUN..."

Her parti kiminle temsil edilmek isteniyorsa onunla temsil edilir. Partimizi ziyaret edecek olan her parti, partimizin bütün ele aldığı konuları açık yüreklilikle paylaşacaktır. HDP tüm bu Ortadoğu kaosu içerisinde çok kilit bir rol oynuyor. Partimiz bu sorumluluğun farkındadır. Türkiye'de Kürt sorununun barışçıl çözümü konusunda oynamak istediğimiz rolü seçim sonuçları bize sunmuştur. Seçimler geride kaldı. 

Seçimler, kişisel bir kin, kan davası bırakmaz. Yarın AK Parti heyeti ile de her konuyu tartışacağız. Bakalım ne çıkacak. Umut ediyorum çözüm süreci de bir canlanmaya neden olur. Hükümet hangi formülle kurulursa kurulsun barış elzemdir. Askeri yığınaklar, yakılan iş makineleri kaygılarımızı arttırmıştır. Türkiye toplumu bizden barış istiyorsa biz bu barışı armağan etmek zorundayız. 

"ÜÇ İLKEMİZ VAR"

Bizim parti olarak tavrımız ilkelerin tartışılması, partimizin meşruiyetini tartışmak kimsenin haddi değildir. Hiçbir parti HDP'nin meşruiyet sınırlarını çizemez. Birlikte çözümler üreteceğiz. Biz buna hazırız. Biz ilkelerimizi koalisyon görüşmelerinde sonuna kadar savunacağız. 3 ilkemiz var; demokrasi, adalet ve barış ilkeleri bunları hep söyledik. KCK'nın açıklamalarının ardından gerilimin arttığı doğru; gün birbirine kılıç çekme günü değil. Biz KCK için de hükümet için de bunu söylüyoruz. Herkesin elini, gönlünü birbirine daha fazla açması lazım. Kabadayılık yapma, had bildirme uslüp ve tarzı artık terk edilmelidir. Kimsenin aklına gerilimi tırmandırmak gelmemeli. 
<< Önceki Haber Demirtaş'tan AKP görüşmesi öncesi önemli koalisyon mesajı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER