Deniz Zeyrek'ten çok konuşulacak Öcalan iddiası

Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Deniz Zeyrek yaşanan olaylar ve terör örgütü hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Deniz Zeyrek'ten çok konuşulacak Öcalan iddiası

CNN Türk'te yayınlanan Ahmet Hakan ile Tarafsız Bölge programına katılan Zeyrek, Abdullah Öcalan'ın ve Kandil'in 7 Haziran seçimleri sonrası ellerinde bulundurdukları gücü hızlı bir şekilde sivil siyasete yani HDP'ye kaptırdığını ifade etti.

Zeyrek ayrıca bu süreçte devletin Öcalan'la görüşmelere devam ettiğini ve Öcalan'ın sözünün dinlenmeyeceği için ateşkes çağrısı yapmadığını belirtti.

Ahmet Hakan'ın "Öcalan kesin bu saldırıları dese örgütü kesmiyor mu?" sorusuna cevap veren Zeyrek, "Öcalan kesin dediğinde kesmeyebilir endişesini taşıdığı için böyle bir şey yapmıyor" sözlerine yer verdi.

Devletin hala Öcalan'la görüştüğünü belirten Deniz Zeyrek sözlerine şöyle devam etti; "Öcalan devlette görüşüyor şu anda. Bunu bilerek söylüyorum. Devlet heyetiyle son yapılan görüşmelerde söylediği şey; 'ben bunları durum desen de durmazlar. Liderliğimi, otoritemi tartıştırmam. O nedenle benden böyle bir çağrı beklemeyin' diyor."
<< Önceki Haber Deniz Zeyrek'ten çok konuşulacak Öcalan iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER