Dev şirketten 300 milyon liralık yatırım

Eczacıbaşı Grubu’na ait İpek Kağıt, 3 yılda toplam 300 milyon liralık yatırım hamlesi hedefini gerçekleştirdi. Şirket, Manisa ve Kazakistan’da iki fabrikayı eş zamanlı olarak üretime açtı

Dev şirketten 300 milyon liralık yatırım

İpek Kağıt, uluslararası pazarlarda payını artırmak için yatırımlarını hızlandırdı. Toplam 300 milyon liralık yatırım hamlesi kapsamında Manisa'da ve Kazakistan'da yeni tesisin açılışını aynı anda gerçekleştirdi.


YÜZDE 35 BÜYÜYECEK

2015 yılı 570 milyon lira ciroyla kapatan İpek Kağıt, bu yıl yaptığı yeni yatırımlarla birlikte 380 milyon lirası yurtdışından gelmek üzere 800 milyon liralık ciroya ulaşmayı hedefliyor. Yeni yatırımlarla birlikte yüzde 35 büyüyeceklerini açıklayan İpek Kağıt Genel Müdürü Sertaç Nişli, “Manisa'da açılan yeni tesiste 180 kişi, Kazakistan'da ise 80 kişi çalışacak. Yalova'da mevcut 700 kişiye ek olarak yeni yatırımlarla birlikte 960 kişiye istihdam sağlamış olacağız” dedi.


YENİ PAZARLARA AÇILACAK

Manisa tesisinin açılış töreninde konuşan Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, yeni yatırımlarla yeni pazarlara açılacaklarını bildirdi. Manisa'da açılan yeni tesisi devlet desteği ile açtıklarını vurgulayan Bülent Eczacıbaşı, “Bugün aynı anda açılışını gerçekleştirdiğimiz birbirine dört bin kilometre uzaklıktaki Manisa ve Kazakistan tesislerimizle, İpek Kağıt'ın kalitesini, teknolojisini ve yenilikçiliğini daha da güçlendiriyoruz ve istihdama katkı sağlıyoruz” dedi.


KİŞİ BAŞINA TÜKETİM 5 KİLOGRAM

Dünyada, ev dışı tüketim dahil kağıt mendil tüketiminin 4,5 kilogram olduğunu anlatan Sertaş Nişli, Türkiye'de bu rakamın 5 kilograma çıktığını kaydetti. Kişi başı tüketimlerin Avrupa'da 15 kilogram, Amerika'da ise 20 kilograma ulaştığına işaret eden Nişli; “En büyük payı yüzde 55 ile Türkiye'de tuvalet kağıdı alıyor. En büyük büyüme, kağıt havluya ait. Onun payı yüzde 20. En az kağıt mendil tüketiyoruz” diye konuştu.


OTELLERDEKİ KRİZ BİZE DE YANSIDI

Son dönemde ev dışı kağıt mendil tüketiminde bir daralma olduğu bilgisini veren İpek Kağıt Genel Müdürü Sertaç Nişli, “Son dönemlerde otellerde bir müşteri krizi yaşandığı aşikar. Oteller kağıt peçete tüketimlerini kısa süreliğine askıya aldı. Bu yüzden kağıt mendil ev dışı tüketiminde kısmi bir daralma yaşıyor diyebiliriz” dedi. 



<< Önceki Haber Dev şirketten 300 milyon liralık yatırım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER