Develer, Koçarlı Belediyespor yararına güreşti

Develer, Koçarlı Belediyespor yararına güreşti

Aydın'ın Koçarlı ilçesinde bu yıl 2'ncisi düzenlenen geleneksel Koçarlı Deve Güreşleri büyük ilgi gördü. Güreşlerin gelirinin, Koçarlı Belediyespor yararına kullanılacağı belirdildi.

Koçarlı Arenası'nda Ege, Akdeniz ve Marmara'dan 130 devenin kıyasıya mücadele ettiği deve güreşlerine havaların güzel olmasıyla vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Koçarlı eski futbol sahasında gerçekleştirilen deve güreşinde konuşan Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk, deve güreşlerinin Ege Bölgesi'nda yaşayanlar için kış aylarındaki önemli kültürel bir etkinlik olduğunu söyledi. Koçarlı'da yapılan deve güreşlerini geleneksel hale getireceklerini belirten Başkan Öztürk, "Deve güreşi kültürü yeniden canlandırmak ve geleneksel hale getirmek için çalışma başlattık. Koçarlı Belediyesi olarak kültürel mirasımıza, gelenek ve göreneklerimize sahip çıkmayı, kültürümüzü yaşatmayı önemsiyoruz. Koçarlı'dan nam salan develerimiz olmasına karşın 30 yıla yakın yapılmayan deve güreşimizi geçen yıl tekrar başlatarak bu hasreti sona erdirdik. Koçarlı'da bu deve güreşi kültürü yaşatmaya devam edeceğiz." dedi.

Koçarlı Belediyespor yararına yapılan güreşlere Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu da katılarak destek verdi. CİHAN
<< Önceki Haber Develer, Koçarlı Belediyespor yararına güreşti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER