Devlet Kurumu AA'nın iddiası yalan çıktı

Devlet Kurumu Anadolu Ajansı, Özgür medyaya yapılan operasyonlarla ilgili takipçilerine ve abonelerine yalan haber paylaşımında bulundu.

Devlet Kurumu AA'nın iddiası yalan çıktı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu tarafından iş adamı Akın İpek’e ait şirketler için arama kararı verildi. Arama kararı verilen şirketler arasında Kanaltürk ve Bugün Gazetesi Ankara temsilcilikleri de bulunuyor. 



Ankara'nın Yenimahalle ilçesindeki Koza İpek Holding yönetim kurulu binasına saat 08.00 sıralarında çok sayıda polis ekibi geldi. Çevik kuvvet polislerinin de güvenlik önlemi aldığı görüldü. Ankara 7. Sulh Ceza Hakimliği tarafından onaylanan arama kararında, Akın İpek’in evine, kendisine ait cep telefonuna ve kendisine ait vakıf ve şirketlere 3 gün içerisinde 1 defaya mahsus olmak üzere arama yapılması yer alıyor. 

Ankara 7. Sulh Hakimliği’nin arama kararını onayladığı yerler arasında bir çok vakıf ve şirketin yanı sıra Kanaltürk ve Bugün Gazetesi Ankara Temsilcilikleri ile İpek Üniversitesi de bulunuyor.


Anadolu Ajansı sosyal medya üzerinden ve aboneleriyle paylaştığı metinde operasyon yapılan şirketlerin arasında medya gruplarının olmadığını iddia etti. Paylaşılan metinde "Koza İpek Holding'in 23 şirketinde başlatılan aramalar, grubun medya organlarını kapsamıyor. Polisin aramaları, medya dışında faaliyet gösteren diğer şirketlerde sürüyor." ifadeleri kullanıldı.



İŞTE GERÇEK!

Ankara 7. Sulh Hakimliği’nin arama kararında operasyonda arama yapılacak yerler arasında Kanaltürk ve Bugün Gazetesi'nin Ankara Temsilcilikleri ve büroları olduğu açıkla görülmektedir. Halktan alınan vergilerle yönetilen ve Devlet kurumu olan Anadolu Ajansı'nın özgür medyaya yönelik yapılan operasyonu abonelerinden gizlemesi bir algı çalışması ve toplumdaki tepkilerin önüne geçilmeye çalışılması olarak yorumlandı.
<< Önceki Haber Devlet Kurumu AA'nın iddiası yalan çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER