DHKP-C'li teröristin yakalanması, şehit ailesinin yüreğine su serpti


DHKP-C'li İsmail Akkol'un yakalanması, şehit ettiği asker Tarkan Yağcı'nın ailesinin acısını da hafifletti. Tarkan Yağcı'nın annesi Zahide Yağcı, "Yüreğimize biraz olsun su serpildi. Onları Allah'a havale ettim. Çocuklarımız vatan ve namus uğruna şehit oldu." dedi.

Sabancı suikastının da faili olan İsmail Akkol, İstanbul'da 28 Eylül 1995 günü Maslak'taki İl Jandarma Alay Komutanlığı önünde nöbet tutan askerler Tarkan Yağcı ve Savaş Serdar Öztürk'ü şehit etmişti. Akkol'un yakalanıp cezaevine konulması şehit ettiği asker ailelerinin acısını hafifletti. Esenyurt'ta ikamet eden şehit Tarkan Yağcı'nın annesi Zahide Yağcı (70) haberi duyduklarında yüreklerine su serpildiğini söyledi. 20 yıldır bir kez olsun gülmediklerini anlatan acılı anne, "Allah onun cezasını versin. Bir de ileri gelen büyükler cezasını versin. Bizim çocuklar masumdu, nöbet başında askerlik yapıyorlardı. Tanımıyorlardı, gitti vurdular." ifadelerini kullandı.

20 yılının ağlamakla geçtiğini anlatan anne Yağcı, "Bir anne ne hisseder. Bir gün gözü kuru bir bardak çay almadık. Her zaman yaşımız var. İçimde ateş var. Allah'a havale etmişim. Anne hiç oğlunu bırakır mı, kabri de aynı oğlum gibi. Ben oğlumla guru duyuyorum. Benim oğlum vatan ve namus uğruna gitti. Bende diğer askerin ailesi de rahatladık." diye konuştu.

ŞEHİDİN ADI SOKAK TABELASINDAN KALDIRILDI

İkamet ettikleri sokaktan oğlunun adının kaldırılmasına anlam veremediklerini ifade eden anne Yağcı, "Bir yerde toplantı vardı, belediye başkanını gördük. Kızım gitti konuştu, Tarkan'ın adını bizim sokağa verelim dedi. Hiç hayır demedi, 4-5 yıl oğlumun adı oldu. Hala daha öyle biliniyor."

Geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nda memleketine gidip geldiğini söyleyen anne Yağcı, "Bayramdan sonra oğlumun adı kaldırılmış. Neden kaldırılmış bilmiyorum. Gidemedim hastaydım. Şehitlerin ne suçu günahı var ki? Benim oğlumun ismi sokaktan kaldırılıyorsa bütün şehitlerin ismi nerede yazılıysa onlarda kaldırılsın. Şehitler bu kadar mı değersizdir. Belediye başkanına da kötü bir lafım yok, saygı duyarım. Yapmasaydı, neden yaptı bilmiyorum." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber DHKP-C'li teröristin yakalanması, şehit ailesinin yüreğine... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER