'Dicle Epsaş Siverek'i Silvan mı yapmaya çalışıyor'


Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Dicle Epsaş görevlileriyle vatandaşlar arasında gerginlik yaşandı. Gerginlik üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi, zırhlı araç ve Toma sevk edildi.

Dicle Epsaş yetkilileri, evlerin içinde bulunan sayaçların evlerden çıkarılarak sokakta belli noktalara kurulacak olan panolara almak istemesi üzerine olaylar çıktı. Sayaçların panoya alınmasıyla yetkililerin yüksek faturalar çıkaracağını iddia eden mahalle sakinleri, bu duruma tepki gösterdi. Uygulamanın sadece Şanlıurfa'da olması ve ilk Siverek'te başlatıldığını iddia eden vatandaşlar Dicle Epsaş'ın bu uygulamadan vazgeçmesini istedi.
Şirketin, polisi mahalleye yığarak bu işlemi yapmasına tepki gösteren vatandaşlar "Birileri burayı Silvana mı çevirmek istiyor." şeklinde tepki gösterdi.

Gülabibey Mahalle Muhtarı İbrahim Çetin, "İnsanları bu kadar mağdur etmenin hiç bir anlamı yoktur. Dicle Epsaş Müdürü mahallemize gelmiş bize diyor ki 'ben istersem buradaki yüksek gerilim hatlarını da söker götürüm' diyor. Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değil miyiz. Tedaş fakir fukaraya zulüm yapmakta. Mahalle sakinlerimiz 12 ayın sadece 4 ayında burada kalıyorlar. Adam çoluk çoğuyla mevsimlik işçi olarak gitmesine rağmen evinin kapısı kapalı olduğu halde adama 4-5 milyar ceza kesiliyor. O insanlar bu parayı nasıl kazanıyor biliyorlar mı? Sayaçların direklere çıkarılması Türkiye Cumhuriyeti yasasında kanunda nerede yazılıysa bize göstersinler biz görevlilerin önüne düşelim bu işi halledelim." şeklinde konuştu.

Dicle Epsaş'ta muhatap bulamadıklarını belirten Muhtar Çetin, "Bir damla yağmur yağdığında biz elektrik görmüyoruz. Cumhurbaşkanımız '3 dakikadan fazla elektrik kesintisi olduğunda dava açın' diyor ama biz Tedaş'ta muhatap bulamıyoruz. Birileri Dicle Epsaş için Siverek'i Diyarbakır Silvan-Cizre gibi yapmaya mı çalışıyorlar. Silvan olmasını istiyorlarsa buraya polisin gelmesine gerek yok biz Silvan yaparız." ifadelerini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber 'Dicle Epsaş Siverek'i Silvan mı yapmaya çalışıyor' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER