Digitürk'ten skandal karar

Abonelerinden taahhütle para toplayan Digitürk, skandal bir uygulamaya imza attı.

Digitürk'ten skandal karar

Dijital platform Digitürk internet sitesinden yaptığı yazılı açıklamayla Kanaltürk, Samanyolu TV, Mehtap TV, S Haber (Samanyolu Haber), Bugün TV ve Irmak TV kanallarının platformdan çıkarıldığını açıkladı. Platformdan çıkarılan televizyonlar arasında  arasında çocuk kanalı olan Yumurcak TV de var.


Ortada bir mahkeme kararı olmamasına rağmen özgür medyaya sansür uygulayan Digitürk gerekçe olarak savcılık soruşturmasını gösterdi. Kendilerine resmi bir yazı ulaştığını belirtilen açıklamada yazının içeriği ile ilgili bir bilgi paylaşılmadı. 

Abonelerinden taahhütle para toplayan ve yaklaşık 3 milyon abonesi olan Digitürk'ün bu uygulamasına aboneler sosyal medyadan büyük tepki gösterdi.   

YARKADAŞ: HUKUKİ DAYANAĞI YOK

Twitter hesabından sansüre tepki gösteren CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "Digitürk bu kararı, talimatla görev yapan savcılığın isteği üzerine almış... O kararın da hukuki ve vicdani hiçbir dayanağı yoktur... AKP çaresiz kaldığını gördükçe, çıkışı daha çok baskı ve daha çok sansürde arıyor... Kanal kapattırmak, acizliktir..." dedi.

LDP GENEL BAŞKANI TOKER: DİGİTÜRK KEPAZELİĞİ....

Digitürk'ün sansürüne Liberal Demokrat Parti Genel Başkanı Cem Toker'den de tepki geldi. Toker, "Seçimle gelinen değil gidilen sisteme demokrasi denirmiş. Digitürk kepazeliği de seçimle gitmemek için son çırpınışları..." ifadelerini kullandı.

İşte o tweetlerden bazıları:






<< Önceki Haber Digitürk'ten skandal karar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER