Dini duyguları istismar ederek hırsızlık yapmaktan mahkum oldular


Kayseri'de evin hanımını 'büyü var' yalanıyla kandırarak ikamette hırsızlık yaptıkları iddiasıyla yargılanan iki kadın hakkında 2'şer yıl 11'er ay hapis ve toplam 20 bin lira adli para cezasına çarptırılmasına karar verildi.

Dilber S.(47) ve Nazik T.(37) bohçacı kılığında gittikleri evde Kezban Ö.'yü 'dini duyguları istismar ederek dolandırmak' ve ' konut dokunulmazlığını ihlal' suçlarından hakim karşısına çıktı. 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, tutuksuz sanıklardan Dilber S. ve Nazik T. suçlamaları kabul etmedi. Savcılık hazırladığı mütalaada, sanıkların bohçacı kılığında gittikleri evde evin hanımına 'Senin evinde para var. İçinde de muska. Büyü yapılmış. Caminin etrafında 2 tur at büyü bozulur' diyerek ev sahibini evden uzaklaştırdıktan sonra içeri girerek 8 bin 500 lira parayı aldıkları gerekçesiyle cezalandırılmalarını istedi.

Yapılan yargılama sonunda mahkeme heyeti, elde edilen belgeler ve şikâyetçinin fotoğraf üzerinden sanıkları teşhis etmesi üzerine Dilber S. ve Nazik T.'nin ayrı ayrı cezalandırılmasına hükmetti. Sanıklar, 'dini duyguları istismar ederek dolandırıcılık yapmak' suçundan 2'şer yıl 1'er ay hapis ve 10'ar bin lira idari para cezasına çarptırıldı. Ayrıca sanıklar 'konut dokunulmazlığını ihlal' suçundan da 10'ar ay hapis cezası aldı. CİHAN
<< Önceki Haber Dini duyguları istismar ederek hırsızlık yapmaktan mahkum... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER