Dink cinayetinde skandal iddia

Agos Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin kamu görevlileri hakkında geçtiğimiz günlerde iddianame düzenlenmişti.

Dink cinayetinde skandal iddia

Cinayetin işlenmesinde rolü olan jandarma istihbarat personeli hakkındaki bölüm ise ayrılmıştı. El Cezire'nin haberine göre dosyaya giren yeni görüntülerin, soruşturmaya yeni bir boyut kazandıracağı belirtildi. Savcılık “Dink cinayeti jandarma gözetiminde işlendi” iddiasını araştırıyor.



Ogün Samast'ın cinayeti işlerken yalnız olmadığı, hatta MİT ve jandarma gözetiminde cinayeti işlediği gündeme gelmişti. Dosyada yer alan görüntülere göre Samast'ı 6 kişi takip ediyordu. Bu kişilerden 4'ünün jandarma, 2'sinin ise MİT mensubu olduğu iddia edildi. Soruşturmaya bakan İstanbul Başsavcılığı, dosyada yer alan görüntülere takılan ve jandarma istihbarat elemanı olduğu ileri sürülen kişilerin açık kimliklerini tespit etmeye çalışıyor.

Hrant Dink, 19 Ocak 2007 tarihinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Eylemin ardından saldırıyı gerçekleştiren 17 yaşındaki Ogün Samast, kendisine yardım ettiği belirlenen Yasin Hayal ve bir dönem emniyette ‘haber elemanı' olarak görev yapan Erhan Tuncel tutuklandı. Yıllar sonra kamu görevlileri hakkında hazırlanan iddianamede sadece emniyet mensuplarının şüpheli olarak yer alması dikkat çekti.

Dink'i tehdit eden Ergenekon sanıkları ile İstanbul Valiliği'ne çağırıp ‘uyaran' MİT mensubu ve vali yardımcısının da aralarında olduğu isimler hakkında ise takipsizlik kararı verildi. Cinayetteki rolü hep tartışılan jandarma elemanları hakkındaki bölüm ise ayrılarak devam ettirilmişti. İddianamede, jandarma hakkında devam eden soruşturmaya ilişkin şüphelilerin kimliklerinin belirlenemediği belirlendi.

<< Önceki Haber Dink cinayetinde skandal iddia Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER