Diploma tartışması alevlendi

Yüksek Seçim Kurulu’nun HDP’nin talebi üzerine yayınladığı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a ait olduğu söylenen diplomanın da sahte olduğu iddia edildi.

Erdoğan'ın diplomasını istedi

Ulusal Parti Genel Başkanı Gökçe Fırat Çulhaoğlu Periscope’tan yaptığı açıklamada, YSK tarafından sunulan diploma fotokopisinin çelişkilerle dolu olduğunu madde madde anlattı. Duplikatanın YSK’ya sunulmadığına dikkat çeken Fırat son yayınlanan diploma ile Erdoğan’ın geçmişte sunduğu diplomaları karşılaştırarak şu iddiaları dile getirdi.

YSK’nın yayınladığı diploma fotokopisi sahte. Noter’de çalışmışlığım olduğu için biliyorum Noter belgeleri sahte. 2014 yılında tasdiklenen fotokopide, 1994 fotokopisinde olan tashih silinmiş. Harç köşesi ve arkasında 94 mührü yok.



2014 yılı yevmiye numarası sahte. Haziran ayında 1113 yevmiye numarası olmaz. 1994 yılında aynı dönemdeki numara 10.424’tü. 15. Noter’de yevmiye defteri üzerinde ve klasörde inceleme yapılmalı. Göreceksiniz o numarada başka bir işlem vardır.

Diplomanın kendisi de sahte ve usülsüz. Diploma kütük numarası olmayan evrak olmaz.

Erdoğan’ın diploma numarası 8.345. Sadece bir yıl önce mezun olan birininki ise 366. Ben 96 mezunuyum numaram 14.726. Tayyip Erdoğan’ın 1981 yılında diploma numarası nasıl bu kadar yüksek olabilir?

Erdoğan’ın diploması ile Marmara Üniversitesi’nce daha önce verilen diplomaların farklı olduğunu görüyoruz. Onlarda resim bölümü var ama Erdoğan’ınkinde yok. Aynı şekilde kütük no da yok.

Tayyip’in diplomasındaki Ömer Faruk Batırel’e ait imza ile benim diplomamdaki farklı. İmzalar taklit edilmiş.

2011 yılında duplikata alan Erdoğan buna rağmen YSK’ya 1994 yılı belgesini tekrar tasdikleyip verdi. Nedeni ise duplikata’nın sorgulanacak olmasıydı. Duplikatayı sakladılar, üniversite diploma linkine erişim yasağı getirdiler, YSK’ya da düzmece belge sundular.

Eğer Erdoğan tartışmayı bitirmek istiyorsa şu belgeleri açıklamalıdır: Lise diploması, üniversite sınav giriş sonuç belgesi, Üniversite not dökümü yani transkript, Diploma kayıt defterinin orijinali.

<< Önceki Haber Diploma tartışması alevlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER