DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Yılmaz'ın serbest bırakılmasını istedi

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Yılmaz'ın serbest bırakılmasını istedi

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Tunceli'de 4 Eylül'de Merkez Polis Karakolu'na düzenlenen eylem sonrasında çıkan olaylar nedeniyle tutuklanan DİSK Genel İş Tunceli Şubesi Eşbaşkanı Erkan Yılmaz'ın serbest bırakılmasını istedi.

Erkan Yılmaz'ın serbest bırakılmasına ilişkin DİSK Genel-İş Dersim Şubesi Sanat Sokağı'nda basın açıklaması düzenlendi. Açıklamada konuşan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, "Arkadaşımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz. Biz arkadaşımızın yalnız olmadığını ilk önce Türkiye'ye, Avrupa'ya ve daha sonra dünyaya anlatacağız" dedi. Suruç'ta 33 gencin IŞİD çeteleri tarafından katledildiğini, ardından Diyarbakır'da bir patlamanın yaşandığını, daha sonra da Ankara'da insanların katledildiğini belirten Beko, "Fransa'da da insanlarımızı kaybettik, tüm insanlar biziz. Bizim asli görevimiz insanları öldürmek değil, insanları yaşatmaktır. Şube başkanımız yaralanmış bir kadını kurtarabilmek için gösterdiği gayretten ötürü ilk önce tutuklanmış ardından ise tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir." diye konuştu. Tutuklamanın nedeni olarak somut bilgilerin bulunmadığını söyleyen Beko, sadece genel ve soyut madde olan ceza mahkemesi kanununun 100. maddesi gösterildiğini, Yılmaz'ın hangi nedenle tutuklandığının belirtilmediğini ifade ederek, "Adaletin yerini bulmasını ve şube başkanımızın serbest bırakılmasını istiyoruz. Mücadelemize sonuna kadar devam edeceğiz" dedi.

"İrademiz tutsak alınamaz derhal serbest bırakılsın" yazılı pankartın açıldığı açıklamada, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Genel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, Genel-İş Sorumlusu Mehmet Salih Doğru, Genel-İş Diyarbakır Şube Başkanı Zeynep Demir Akçer, Genel-İş Bölge Sorumlusu Serdar Ekingen, grevde olan DİSK/Gıda İş Sendikası üyeleri Munzur Su Fabrikası çalışanları, kentteki çeşitli sivil toplum örgüt temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı. Açıklamada sık sık, "Nihat Başkan serbest bırakılsın", "Direne direne kazanacağız", "Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz" sloganları atıldı.

CİHAN
<< Önceki Haber DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Yılmaz'ın serbest bırakılmasını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER