Diyanet açıkladı, tablo korkunç!

Diyanet İşleri Başkanlığı 2016 yılı fitre ve zekat miktarını açıkladı. Diyanet'in açıkladığı rakamlara göre asgari ücret en az 1800 lira olması gerekiyor.

Diyanet açıkladı, tablo korkunç!

Ramazan ayı için 2016 yılı zekat ve fitre miktarı diyanet tarafından belirlendi. Diyanet İşleri Başkanlığı, 2016 yılı Ramazan ayı için en düşük fitre miktarını 15 TL olarak açıkladı.

Fitre, her müslümanın ramazanın ilk gününden itibaren günlük sadece bir öğün masraflarına karşılık gelen miktar kadar yoksul vatandaşlara yaptığı yardımdır. Diyanete göre 4 kişilik bir ailenin fitre miktarı günlük 60 lira, aylık ise 1800 liraya denk geliyor. Diyanetin açıkladığı fitre rakamları asgari ücretle geçinmek zorunda olan  4 kişilik bir ailenin aylık yemek masraflarını aşıyor. Fitre miktarı her yıl bir ailenin alım gücüne göre hesaplanıyor. Geçtiğimiz yıl 11,5 lira olarak açıklanan fitre miktarı bu yıl 3,5 lira daha artırılmış oldu.



FİTRE NEDİR?

Temel ihtiyaçlarının dışında belli bir mala sahip ve durumu iyi olan oruç tutamayacak durumda olan insanların Müslümanların ramazan ayında fakirlere verdikleri yardıma fıtır sadakası denir. Buna fitre de denilmektedir.


KAYNAK: SÖZCÜ
<< Önceki Haber Diyanet açıkladı, tablo korkunç! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER