Diyanet: Beden ülkesinin sultanı kalpler, bedenlere esir oldu


Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu haftaki Cuma hutbesi, 'Beden ülkesinin sultanı: Kalp' başlığı altında hazırlandı.

Hutbenin bir bölümünde, "Selim bir kalbe sahip olan mümin bilir ki; kendisi, borçluya, hastaya, yaşlıya, darda kalmışa, mazluma, mağdura yardım eli uzatılmasını isteyen bir medeniyetin mensubudur. Bu kalbin sahibi bilir ki; o, Abdullah, Enes, Beşir gibi yetimlere, öksüzlere baba şefkatiyle muamele eden bir Peygamberin ümmetidir. Selim bir kalbin sahibi bilir ki; onun 'Asıl elde tuttuğun değil, dağıttığın bizimdir.' buyuran, komşuyu gözeten, yoksula kol kanat geren bir peygamberi vardır." hatırlatması yapıldı.

Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nce kaleme alınan hutbe şöyle devam etti: "Üzülerek belirtmek gerekir ki bugün hırs, tamah, daha çok kazanma, daha çok haz alma ve daha hızlı yaşama arzusu insanlığı adeta kuşattı. Bugünlere ve yarınlara yön veren beden ülkesinin sultanı kalpler bedenlere esir oldu. Bugün insanlık, topyekûn bir merhametsizlik, vicdansızlık ve vurdumduymazlık sorunu yaşıyor. Nice mazlumların feryadına, yardım çığlıklarına kulak tıkanıyor. Nice canlar, şiddete, zulme, teröre kurban gidiyor. Niceleri evsiz, yurtsuz, yuvasız bırakılıyor. Denizler, her geçen gün mülteci mezarlığına dönüşüyor. Kıyıya vuran minik bedenler, aslında vicdanların kıyıya vurduğunu, her gün insanlığın irtifa ve itibar kaybettiğini haykırıyor. "

Hutbenin son bölümünde, bugün kalplerin pasını, katılığını, hastalığını silmek için bir gönül terbiyesine ve merhamet seferberliğine ihtiyaç olduğuna vurgu yapılarak, "Bugün bize ahirette gerçek manada fayda sağlayacak olan kalb-i selime çok ama çok ihtiyacımız var. O halde geliniz, 'O gün, ne mal ne de evlat fayda verir. Ancak Allah'a kalb-i selim ile gelenler fayda bulur.' âyetini bir kez daha derinden tefekkür edelim. Fıtratımızda var olan selim kalbimizi, zihnimizle, dilimizle, salih amellerimizle daha da tezyin edelim. Kalbimiz, her daim Rabbimizin rızasını arasın, O'nun ve Resulü'nün sevgisiyle dolsun. Kalbimiz, güzelliklerin merkezi olsun ve etrafımıza güzellikler saçsın. Gönüllere sevinç, huzur ve mutluluk taşısın." temennisi dile getirildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Diyanet: Beden ülkesinin sultanı kalpler, bedenlere esir oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER