Mehmet Görmez facianın nasıl başladığını anlattı

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Hac'da şeytan taşlama sırasında yaşanan izdihamla ilgili açıklama yaptı.

Mehmet Görmez facianın nasıl başladığını anlattı

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Mina'daki izdihamın ardından 18 Türk hacıdan haber alamadıklarını açıkladı.

Mekke'de basın toplantısı düzenleyen Görmez, "İslam toplumlarının başı sağ olsun. Cenab-ı Hak bu tür musibetleri yaşatmasın diye dua ediyorum." dedi.

Mehmet Görmez, görgü tanıklarının verdiği ifadeye göre Müzdelife ve Arafat'tan Mina'ya doğru hacı adayları gelirken, Cemarat'ta şeytan taşlayan hacılar ile henüz Müzdelife'den gelen hacıların karşılaşması neticesinde bir izdiham yaşandığını anlattı.

Mehmet Görmez facianın nasıl başladığını anlattı | Samanyolu Haber
Mehmet Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organizasyonuyla gelen hacıların izdihamın meydana geldiği saatte o bölgede bulunmadığını fakat iki Türk acentesiyle gelen 18 hacının o bölgede olduğunu ve onlardan henüz haber alınmadığını dile getirdi. Görmez, bu hacıların bulunması için çalışmaları sürdürdüklerini sözlerine ekledi.
Görmez şunları söyledi; "Bu sene ikinci üzücü haberi veriyoruz. Vinç kazasından sonra şimdi böyle çok daha üzücü büyük bir faciayı haber veriyor olmaktan tekrar çok üzüntülü olduğumu ifade etmek istiyorum. 90’lı yıllardaki tünel faciasından sonra en büyük facia denilebilecek bir husus. Üzerinde durduğumuz en önemli husus, bütün İslam dünyasının bir insanın bir müminin kalbinin, en az Kabe kadar yüce olduğu düşüncesi üzerinde hep durduk. Öyle anlaşılıyor ki bütün Müslümanların bu konu üzerinde çok durması gerekiyor. Elbette olayın vuku bulma şeklinde bilgi sahibi değiliz. Ciddi bir yönetim sorunu var. O insanların sevki iradesinden sorumlu olan yöneticilerin görevlilerin, sevki idarede ciddi ihmalleri olduğu anlaşılıyor.

Fakat bütün İslam dünyasının, İslam işbirliği teşkilatının bu ibadeti daha güvenli nasıl yapabilir? Hac ibadetinin güvenliği konusunda uluslararası konferans toplayarak, bütün İslam dünyasını davet ederek, yıllardır ibadette bize yardımcı olan ve gerçekten de bu ibadetin kolaylaştırılması için çok büyük emek sarf eden Suudi Arabistan ülkesindeki kardeşlerimize nasıl yardımcı olabileceğimizi yeniden ele alma zarureti hasıl olmuştur."


<< Önceki Haber Mehmet Görmez facianın nasıl başladığını anlattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER