Diyanet İşleri Başkanı Görmez'den 'buruk' bayram mesajı


Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Kurban Bayramının bir sevinç günü olduğunu ancak son zamanlarda İslam dünyasında yaşananlardan ve Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılardan dolayı Müslümanların bayrama hüzünlü girdiğini söyledi.

Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Başkan Görmez, "Kurban Bayramı ve hac, barışın esenliğin; birlik içinde duanın, yakarışın; statülerden arınarak eşitlenmenin; kendini bilmenin, tefekkürün, tezekkürün, yenilenmenin; sabrın, nefisleri terbiye etmenin, hiç bir canı incitmemenin, yok etmemenin; çaresizliği gidermenin, yaşama bilincinin, kutlu yürüyüşün; tarihe tanıklık etmenin kutsalı ve geçmişi idrak etmenin; yoksula, kimsesize, çaresize yakınlaşmanın bayramıdır." dedi.

"YAŞANAN ÜZÜCÜ HADİSELER MÜSLÜMANLARI BİRBİRİNE KENETLEMELİ"

Millet ve İslam ümmeti olarak yaşanan üzücü hadiselerin Müslümanları birbirine kenetlemesi gerektiğini vurgulayan Görmez şöyle devam etti: "Hac ibadeti ve Kurban Bayramı, Müslümanlara tarih sahnesinde süreklilik kazandırır. Millet olarak bizi birbirimize düşürmek, gücümüzü zayıflatmak, kardeşi kardeşe kırdırmak için nice dâhili ve harici oyunlar sergilenmektedir. Mescid-i Aksa'ya yönelik müdahaleler, ihlaller, işgaller, İslam'ın ilk kıblesi ve üçüncü mukaddes mescidinin zamansal ve mekânsal taksimi planları asla kabul edilemez. Akdeniz sadece bir mülteci mezarlığına değil, bir vicdan ve merhamet mezarlığa dönüştü."

"AKDENİZ'E VURAN ÇOCUK CESETLERİ DE VİCDANLARIMIZIN CESETLERİNE DÖNÜŞMÜŞTÜR"

Kurban Bayramını hüzünle geçirmenin bir diğer sebebinin de İslâm beldelerinin ekseriyeti itibariyle selam ve eman yurdu vasfını kaybetmesi sebebi ile nice mazlum müminin, kendilerinin ve masum çocuklarının canını kurtarmak gayesiyle başka dünyalara sığınmaya çalışmaları olduğunu söyleyen Görmez, "Unutulmamalıdır ki; Akdeniz sadece bir mülteci mezarlığına değil bir vicdan ve merhamet mezarlığa dönüşmüş, Akdeniz'e vuran çocuk cesetleri de vicdanlarımızın cesetlerine dönüşmüştür." dedi.

'BARIŞI VE ESENLİĞİ PEKİŞTİRELİM'

Görmez, "Kâbe'de yaşanan elîm vinç kazası bir diğer hüzün sebebidir…" diyerek, millet olarak, hem de İslâm âlemi olarak yaşanılan tüm bu acıların, Müslümanların birbirine daha çok kenetlenmesine vesile olmasını temenni etti.

Başkan Görmez mesajını, "Bizler, silahın değil yüreğin, kılıcın değil kalemin daha güçlü olduğunu ispatlayarak barışı ve esenliği pekiştirelim. Evlatlarımızın, kardeşlerimizin, canlarımızın akan kanlarına dur diyelim. Ümitsizlik vadilerinde yuvarlanan insanlığa ümit olalım. Bayram sevincini evlerinden, yurtlarından, topraklarından ayrılmak zorunda bırakılarak ülkemize sığınan Suriyeli ve Iraklı kardeşlerimizden esirgemeyelim. Haccın birliğini, Arafat'ın bilincini, bir olma birlik olma kıvancını ülkemize taşıyalım." şeklinde tamamladı. CİHAN
<< Önceki Haber Diyanet İşleri Başkanı Görmez'den 'buruk' bayram mesajı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER