Can pazarının yaşandığı Elazığ Cezaevi’nde dehşet anları; Diyarbakır Barosu araştırdı

Elazığ Cezaevi'nde tutulan 5 kişinin saldırıya uğradığı dehşetin detayları ortaya çıkmaya başladı. Olayı araştıran Diyarbakır Barosu'nun raporuna göre saldırganlar 1 hafta boyunca hangi koğuşta kimlerin kaldığını tek tek araştırmış. Rapora göre saldırganlar olay esnasında “Ben derin devletim, yukarıdan izin aldım” diyerek bağırdılar. Olaylara sessiz kalan cezaevi yönetimi ise eleştirilerin hedefinde.

SHABER3.COM

Türkiye günlerdir, Elazığ Cezaevinde yaşanan vahşeti konuşuyor. 7 Ağustos gecesi Elazığ Cezaevi’nde 5 kişi saldırıya uğradı. O kişilerden biri de 15 Temmuz sonrası KHK ile ihraç edilen üsteğmen Mennan Yeşilbaş’tı. İki kişinin saldırısına uğrayan Yeşilbaş, vücudunun çeşitli yerlerinden kesici ve delici aletlerle yaralandı. Yeşilbaş'ı cezaevinde ziyaret eden eşi A.Y., saldırıyı düzenlediği ileri sürülen kişilerin, Gültekin Alan ve Fatih Kocatay adlı mahkumlar olduğunu belirtiyor.

Yeşilbaş'a saldıran Gültekin Alan, 2015'te katledilen Özgecan Aslan'ın katili Suphi Altındöken'i, cezaevinde öldüren kişi olarak biliniyor. Alan'ın saldırı sırasında "Biz derin devletiz ulan" diye bağırdığı belirtiliyor. 

1 HAFTA BOYUNCA İSİM İSİM HAZIRLIK YAPMIŞ
Skandalın ardından Diyarbakır Barosu Elazığ Cezaevi’nde yaşanan can pazarıyla ilgili bir rapor hazırladı. Rapora göre, şüpheli bir hafta boyunca hangi koğuşta kimin hangi suçtan yattığını tek tek araştırmış.

GARDİYANI ETKİSİZ HALE GETİRDİ
Rapora göre olay şöyle gerçekleşti: 6 Ağustos’ta hastaneye götürülen saldırgan, hastane dönüşü saat 03.00 sıralarında koğuşuna götürülürken kendisine eşlik eden infaz memurunu etkisiz hale getirdi. İki tutuklunun kapısını açan şüpheli daha sonra “Ben derin devletim. Yukarıdan izin aldım” diyerek bağırmaya başladı.

Saldırgan daha sonra diğer mahkumların odalarını açarak tutuklulara hakaretler ve tehditler savurdu. Daha sonra koğuş kapılarını açtığı demir kol ve kesici aletlerle mahkumlara saldırdı.

Rapora göre saldırgan, mahkumlardan H.A. adlı kişiyi rehin aldı ve “Bu olay haber olana kadar buradayız” dedi. Saldırgan ayrıca mahkumlardan Ş.Y’nin odasına girerek kesici aletlerle onu da çeşitli yerlerinden yaraladı.

CEZAEVİ YÖNETİMİ İZİN VERMEDİ
Eleştirilerin hedefinde olan cezaevi yönetimi baro heyetine, hastanede tedavileri devam eden 3 mahkumla görüşme izni de vermedi. 
<< Önceki Haber Can pazarının yaşandığı Elazığ Cezaevi’nde dehşet... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER