Diyarbakır'da biber gazı kapsülü bir eve isabet etti, 6 kişi dumandan etkilendi


Diyarbakır'da bazı sendikalar Sur ilçesinde devam eden sokağa çıkma yasaklarını protesto için yürüyüş düzenledi. Atılan bir biber gazı kapsülünün bir eve isabet etmesi sonucu evdeki 6 kişi dumandan etkilendi. Evin balkonu demir parmaklıkla kaplı olduğu için dışarı çıkamayan aile fertleri büyük panik yaşadı. Aile, sokaktakilerin uzattığı bir baltayla demir parmaklığın kilidini kırarak dışarı çıkabildi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin önünde toplanan yüzlerce kişi Elazığ Caddesi'nden Sur ilçesinin girişine kadar yürüdü. Güvenlik güçleri ilçenin girişlerini barikatlarla çevirerek grubun yürümesine izin vermedi. Bunun üzerine grup basın açıklaması yaptı. Kalabalık grup, daha sonra ' PKK halkı halk burada' sloganı atarak Ofis semtine kadar yürüdü. Ekinciler Caddesi'nde bekleyen polisler grubun dağılması için anons yaptı. Grubun içinde bazı kişiler güvenlik güçlerine taşlı saldırıda bulundu. Polis, gruba biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Çıkan olaylarda Özer ailesinin evine biber gazı kapsülü atıldı. Evde bulunan 6 kişi biber gazından zehirlendi. Balkon demir parmaklıkla kapalı olduğu için aile fertleri dışarı çıkabilmek için büyük panik yaşadı.

Güneydoğu'nun birçok ilçesinde, sokağa çıkma yasaklarını ve çatışmaları protesto etmek amacıyla boykot çağrısı yapıldı. Halk İnisiyatifi ismiyle yapılan çağrı üzerine Diyarbakır'ın genelinde esnafın büyük bölümü iş yerlerini açmadı. Belediye otobüslerinin çalışmadığı şehirde sağlıkçılar da iş bıraktı. Aralarında Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nin (TMMOB) iş bırakma eylemi kapsamında Sur ilçesindeki sokağa çıkma yasağını protesto etmek için yürüyüş düzenledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan yaklaşık kalabalık grup Dağkapı Meydanı'na doğru yürüdü. Meydana giden caddeyi barikatlarla kapatan güvenlik güçleri gruba izin vermeyeceklerini belirtti. Bunun üzerine grup basın acıkması yaptı. Açıklamanın ardından grup 'PKK halkı halk burada', 'Direne direne kazanacağız' sloganlarını atarak Ofis semtine yürüdü. Ekinciler Caddesi'nde bekleyen güvenlik güçleri, anons yaparak grubun dağılmasını istedi. Ancak grup polisin yaptığı anonsu dikkate almadı. Grubun içinde bazı kişiler polise taşlı saldırıda bulundu. Güvenlik güçleri ise grubu tazyikli su ile biber gazı ile müdahale etti. Polis ile grup arasında ara sokaklarda çatışmalar yaşandı.

BİBER GAZI KAPSÜLÜ EVE İÇİNE İSABET ETTİ, AİLE ZEHİRLENDİ

Olaylar Bağlar ilçesine de sıçradı. Kuruçeşme ve Sento caddelerini trafiğe kapatan grup, lastik yaktı. Ara sokaklarda dumanlar yükseldi. Polisin grubu dağıtmak için kullandığı biber gazı kapsülü bir eve isabet etti. Evde bulunan Özer ailesi fertleri zehirlendi. Aralarında çocukların da bulunduğu 6 kişi biber gazından etkilendi. Evin balkonuna çıkan çocuklar ağladı. Çevrede bulunan vatandaşlar aileye limon ve şeker attı. Vatandaşlar birinci katta yaşayan aileye balta uzattı. Baltayla demirleri kıramayan aile kilidi kırdı. Zehirlenen 6 kişi vatandaşların desteğiyle balkondan çıkarıldı.
Şehirde olaylar devam ediyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Diyarbakır'da biber gazı kapsülü bir eve isabet etti,... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER