Diyarbakır Valiliği'nden basına ayrımcılık


Diyarbakır Valiliği, yeni bir ayrımcılığa daha imza attı. Vali Hüseyin Aksoy'un, Sur ilçesinde yaşanan sokağa çıkma yasağı ve operasyonlarla ilgili mail yoluyla duyurulan basın toplantısına Zaman Gazetesi ve Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabiri alınmadı.

Diyarbakır Valisi Aksoy'un, valilikte düzenleyeceği basın toplantısının duyurusu, valilik basın müdürlüğü tarafından şehirde görev yapan bütün ulusal ve yerel basın mensuplarına mail yoluyla gönderildi. Mail, Cihan ve Zaman bürosuna da ulaştı. Gazetecilere, Aksoy'un saat 13.00'te açıklama yapacağı belirtildi.

Toplantı saatinde Diyarbakır Valiliği'ne giden gazeteciler içeri alınırken, Zaman Gazetesi ve Cihan muhabiri, önce 'Geç kaldınız' denilerek içeri alınmadı. Ayrımcılığa maruz kalan muhabirin, 'Toplantıyı takip etmek istiyorum' ısrarına rağmen görevliler, artık kimsenin alınmayacağı talimatının verildiğini belirtti. Ancak Zaman ve Cihan muhabirinden sonra valiliğe gelen dört gazeteci içeri alındı. Bunun üzerine yeniden devreye giren Zaman muhabiri, bu ayrımcılığın nedenini sordu. Görevliler, "Sizinki farklı bir konu demek ki" cevabını verdi. Ayrımcılığın anayasal bir suç olduğunu hatırlatan muhabir, konuşmaların bir kısmını kamerasıyla kaydetti. Zaman ve Cihan muhabiri ile valilik görevlileri arasında yaşanan diyalog şöyle:

Muhabir: Bu suç değil mi? Siz polis memurusunuz, kanunları bilirsiniz.
Görevli: O konuda, yasal düzeneği bilmiyorum. Neden alınmadığınızın nedenini soramam. Bana verilen talimat bu. Ben görevimi ifa ediyorum. Siz de hakkınızı ararsınız. Anayasal haklarınızı sonuna kadar kullanın, burası bir hukuk devleti. Haber yapın, görüşmelerinizi tamamlayın. Her şeyi yapmakta özgürsünüz. Ben talimatları uygulamakla sorumluyum sadece.
Muhabir: Ama burada ayrımcılık yapılıyor.
Görevli: O sizin görüşünüz.
Muhabir: Benden sonra gelenleri anons yaparak aldınız, beni neden almadınız?
Görevli: Aynı anons içerisinde Cihan'ı almayın dendi.
Muhabir: Diyen emniyet amiri mi?
Görevli: Yok, yukarıdan talimat. İsim vermekle yükümlü değiliz.
CİHAN
<< Önceki Haber Diyarbakır Valiliği'nden basına ayrımcılık Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER