Diyarbakır'dan acı haber

Silvan'daki hain saldırıda 1 astsubay ve 1 uzman çavuş şehit oldu.

Diyarbakır'dan acı haber

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde görev yaptığı birliğe gitmek için evinden çıkan iki asker, teröristlerin düzenlediği hain saldırı sonucu şehit oldu.

Alınan bilgiye göre, Silvan ilçesinde aynı evde  kalan bir astsubay ile bir uzman çavuş, sabah işe gitmek için evden çıktı. Askerler, evin bahçesinde bulunan özel araçlarına binmek üzereyken 2 kişi olduğu öğrenilen teröristlerin saldırısına uğradı. Meydana gelen saldırı da iki asker de kaldığı evin önünde şehit oldu. İki kişi olduğu belirlenen saldırganların yakalanması için çalışma başlatıldı.

Diyarbakır'da geçtiğimiz günlerde de sivil kıyafetiyle işe gitmek için caddede yürüyen bir uzman çavuş, düzenlenen saldırı sonucu şehit edilmişti. Genelkurmay: Teröristlerin çapraz ateşi sonucu iki askerimiz şehit oldu

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır Silvan ilçesi Bahçelievler Mahallesi’nde, Silvan İlçe Jandarma Komutanlığında görevli iki askerin, mesaiye şahsi otomobilleriyle giderken, teröristler tarafından çapraz ateş altına alındığını bildirdi.

TSK’dan bugün (1 Ekim) saat 07.30’da sıralarında yaşanan olayla ilgili yapılan açıklamada, ağır şekilde yaralanan askerlerin derhal Silvan Devlet Hastanesi’ne sevk edildiklerini; ancak hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldukları ifade edildi.

Açıklamada, “İnsanlıktan nasibini almamış caniler tarafından adice, kalleşçe, alçakça gerçekleştirilen ve bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz.” denildi.
<< Önceki Haber Diyarbakır'dan acı haber Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER