Diyarbakırlı iş kadınları deneyimlerini paylaşmak için Ankara'ya gidiyor


Diyarbakır İş Kadınları Derneği (DİKAD) üyeleri, deneyimlerini paylaşmak üzere Ankara'ya gidiyor. Kadınların iş hayatına kazandırılması, istihdamın artırılması ve kadınlar ile erkeklerin eşit temsiliyetinin sağlanması için bir çalıştay yapılacak. 27-28 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek çalıştayda, kadınların iş hayatındaki deneyimleri tartışılacak. Ankara'daki programdan sonra mart ayında aynı program kapsamında Diyarbakır'da bir panel düzenlenecek.

Diyarbakır İş Kadınları Derneği (DİKAD) tarafından, Karacadağ Kalkınma Ajansı Sosyal Etkileşim Programı finansmanı ile yürütülen 'Kadınlar İş Hayatı Deneyimlerini Paylaşıyor' adlı projenin tanıtımı yapıldı. Bir otelde yapılan tanıtım toplantısına DİKAD Başkanı Reyhan Aktar'ın yanı sıra iş kadınları katıldı. Burada konuşan DİKAD Başkanı Reyhan Aktar, 27 Ocak'ta Ankara'da, bölgeler arasındaki kadınların hem sorunlarını hem çözüm önerilerinin ortaklaştırılması ve bu farklılıkların giderilmesi amacıyla bir çalıştay düzenleyeceklerini söyledi.

Kadınların iş hayatına kazandırılması ve istihdamının artırılması için bir araya geleceklerini anlatan Aktar, programın verimli geçeceğini kaydetti. Aynı programı mart ayında Diyarbakır'da yapacaklarını belirten Aktar, "Burada esas olan sermeye üzerindeki farklılıkların bölgede çalışan kadınlar içerisinde, iş dünyasındaki kadınlara ne derece etki ettiği, yine bölgeler arasındaki kadınların hem sorunlarını hem de çözüm önerilerinin ortaklaştırılması, bu farklılıkların giderilmesi amacıyla ortak bir çalışma konusunu belirlemek, neler yapabileceğimiz konusunda bir fikir birliğine ulaşmaktır. Bununla ilgili 27 Ocak tarihinde Diyarbakır İş Kadınları Derneği olarak, Türkiye'den diğer davetlilerimiz ile beraber ilk programımızı Ankara'da yapacağız. Bu çalıştayda, bölgeler arasındaki farklılıklarımız esas konumuz olacak. Kadınların iş dünyasındaki eşit temsiliyeti, toplumsal olarak yaşadığımız kültürel farklılıkların kadınların iş dünyasındaki nasıl etki ettiği konusunda çok çeşitli tartışma konularımız olacak. Mart ayında Türkiye'nin birçok yerinde kadınlarımızı Diyarbakır'da ağırlayacağız." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Diyarbakırlı iş kadınları deneyimlerini paylaşmak... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER