'Doğu ve Güneydoğu'daki PKK mezarlıkları imha edilecek' iddiası


CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki PKK'lılara ait 14 mezarlığın imha edileceğini söyledi. İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk'ün imzasını taşıyan ve 'gizli' ibaresiyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki Ağrı, Bitlis, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak ve Tunceli valiliklerine talimat verildiğini duyuran Kara, konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Kara, "Talimatta, 'Detaylı bir operasyon yapılarak terör örgütü mezarlıkları ve müştemilatlarının yıkılmasının sağlanması ve Jandarma Genel Komutanlığı'na bilgi verilmesi' ifadesi yer aldı. Uzun süredir varlığı bilinen bu mezarların imhası sırasında bölge halkında oluşabilecek infialin, bölgede devam eden karışıklıkta yeni bir kaosun oluşmasına neden olabilir." dedi. Çözüm sürecinde bölgede PKK'lı cenazelerinin defnedilmesi için mezarlıklar oluşturulduğu bilgisinin basına yansıdığını ifade eden Niyazi Nefi Kara, İçişleri Bakanı'na mezarların imhasına dair talimatını sordu.

Talimatın zamanlamasının manidar olduğunu belirten Kara, mezarların yok edilmesi sırasında Jandarma Genel Komutanlığı ve TSK personelinin yaşayacağı riskler konusunda alınan önlemlerin açıklanmasını isteyerek Bakan Öztürk'e şu soruları yöneltti: "Bu mezarlık bölgeleri için yapılan yasal işlemler nelerdir? Bu mezarlar yasal değil ise, mezarların PKK tarafından oluşturulduğu dönemde bu illerin Valilikleri buna hangi gerekçe ile göz yummuşlardır? Terör örgütü mensuplarınca korunduğu bilinen bu mezarlık bölgelerinde düzenlenecek operasyonlarda, Jandarma Genel Komutanlığı ve/veya TSK personellerinin yaşayacakları zayiatlar konusunda aldığınız önlemler nelerdir? Uzun süredir varlığı bilinen bu mezarların imhası sırasında bölge halkında oluşabilecek infialin, bölgede devam eden karışıklıkta yeni bir kaosun oluşmasına neden olacağını düşünmekte misiniz?Düşünmekte iseniz, bunun için aldığınız önlemler nelerdir?"
CİHAN
<< Önceki Haber 'Doğu ve Güneydoğu'daki PKK mezarlıkları imha edilecek'... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER