Dolandırıcıların yeni yöntemi;155'le teyit ettirip 50 bin 750 lira dolandırdılar


Telefon dolandırıcıları vatandaşı kandırmak için her yola başvuruyor. Dolandırıcıların Bursa'da denedikleri son yöntem bu kadarına da pes dedirtti. Dolandırıcılar teyit için arattıkları Alo 155'te de vatandaşın karşısına çıktı. Aldanan mağdur 50 bin 750 lira kaptırdı.

Edinilen bilgiye göre; Bursa'nın Yıldırım İçesinde dün 11.00 sıralarında N.G. isimli vatandaşı ev telefonundan arayıp kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcılar, "PKK senin adına kredi çekip, alışveriş yapmış ve cep telefonu hattı çıkarmış. Açtığımız soruşturmayı gizli tutacağız. Bize yardımcı olman lazım." dedi. Ev telefonunu kapatmadan N.G.'yi cep telefonundan arayan diğer dolandırıcı ise "Sizi şimdi savcı beye bağlıyorum." dedi.

Sözde savcının da aynı şeyleri söylediği N.G.'ye "İnanmıyorsan 155'i ara" diye ikna etti. Ev telefonundan 155'i arayan N.G.'nin karşısında kurdukları sistemle yine aynı kişiler çıktı.

Alo 155 polis ihbar hattında da aynı kişiler çıkınca dolandırıcılara inanan N.G.'den soruşturmanın yürütülebilmesi için verecekleri kredi kartı hesaplarına toplam 50 bin lira yatırması istendi.

İyice panikleyen N.G. ise söylendiği gibi hesabından toplam 50 bin TL para çekip banka ATM'lerinden kartsız işlemlerle kendisine verilen kredi kartlarına aralıklarla 7 bin 600 TL, 10 bin TL, 3 bin 200 TL, 5 bin TL, 4 bin 200 TL, bin 600 TL, 1.000 TL ve 17 bin 400 TL para yatırdı.

Toplam 50 bin TL'yi dolandırıcıların verdiği kredi kartlarına yatıran N.G. dolandırıldığını anladığında soluğu gerçek polislerin yanında aldı.

İNEGÖL'DE 250 LİRALIK DOLANDIRICILIK
İnegöl ilçesinde ise dün 10.45'de F.K. isimli vatandaşı ev telefonundan arayan erkek bir şahsın kendisinin Osmangazi Polis Merkezi'nde görevli polis olduğunu belirterek, "Bir kuyumcuda hırsızlık olayı yaşandı. Olayın akabinde size kimlik ile kredi kartları burada bulundu. Gerçek hırsızları yakalamak için evde bulunan altın ve paran varsa bize ver ki bunları yakalayalım. Hırsızları yakaladıktan sonra bunları tekrar geri sana vereceğiz." dedi.

F.K.'nın cep numarasını da alan dolandırıcı, + 9 155 nolu numaradan arayarak kendisinin polis olduğuna inandırdı. F.K.'den dışarı çıkarak başka bir numaranın yönlendirmesi ile ATM'den 250 TL kartsız işlemle iki ayrı telefon numarasına para yatırmasını istedi. Makbuzunu almadığını işlemin ardından telefonun kapanması ile dolandırıldığını anlayan F.K. polise müracaatta bulundu.

İNTERNETTEN KEDİ ALMAYA KALKINCA DOLANDIRILDI

Merkez Yıldırım ilçesinde ise kızına internetten kedi almaya kalkan şahsı 500 TL dolandırdılar.

Alınan bilgiye göre; S.M. kızı B.Ş.'nin internetten beğendiği kediyi almak için belirtilen adrese 500 TL yatırdı. Daha sonra şahıslara ulaşamadıklarında dolandırıldıklarını anlayan şahıs polise müracaatta bulundu. Olaylarla ilgili tahkikata başlandı. CİHAN
<< Önceki Haber Dolandırıcıların yeni yöntemi;155'le teyit ettirip... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER