Dolandırıldığını ileri süren vatandaş katlanan borcuna isyan etti


Kayseri'de Milli Eğitim Müdürlüğü'nün adını kullanarak vatandaşlara kitap seti satan dolandırıcıların mağduru olan Metin Memiş, imzaladığı sözleşme nedeniyle 690 TL olan borcunun şuan bin 484 TL'ye çıktığını belirterek, bu duruma isyan etti.

"Milli Eğitim'den geliyoruz deyince onlara aldandık" diyen Metin Memiş, "Dolandırıldığımı fark ettim, hakkımın peşine düştüm ama haksız ben oldum. Bu konuda yetkililerden yardım bekliyorum. Bu borcu ödeyecek durumun yok. Ben yandım ama başkanları artık yanmasın. Bu dolandırıcılara artık dur denilsin" şeklinde tepkisini dile getirdi.

Metin Memiş, "Milli Eğitim Müdürlüğü'nden geliyoruz" diyerek kapı kapı dolaşan ve vatandaşları kandıran dolandırıcıların mağduru olduğunu ifade ederek, merkezi İzmir'de bulunan bir özel şirketin Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ismini kullanarak kendilerini kandırdıklarını söyledi. Memiş, "Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ismini kullanarak, eğitim seti sattıklarını ve sözleşmeyi imzalattılar. Ben daha sonra dolandırıldığımı fark ettim ve parayı ödemedim. Seti aldığında borç 690 TL idi. Şimdi ise eve gönderdikleri icra kâğıdında faiziyle birlikte aradan geçen sekiz yılda borcun bin 484 TL olduğunu belirtiliyorlar. Eğer borcu ödemezsem, avukat aracılığıyla icra takibi başlatacaklarmış. Ben kitapları geri vermek istedim ama haksız çıkan ben oldum. Bu konuda kandırıldık ve yetkililerden yardım bekliyoruz. Bizim saf duygularımızla oynadılar ve bizi aldattılar." dedi.

MİLLİ EĞİTİMİN BELGESİ DİYE İMZALATTILAR"

"Kitap satanlar bana kitabı Kayseri'den sattılar ama daha sonra gidin İzmir'le sorununuzu halledin dediler" diyen Memiş, şöyle konuştu: "Ben Savcılığa gereken şikâyetleri yaptım. Bundan sonrası için Kayserili vatandaşları da uyarıyorum. Bu tip insanlara dikkat etsinler. Ben şeker hastası bir insanım sözleşmeyi imzaladığım gün onların Milli Eğitim ile bir alakasının olmadığını anlayamadım. Zira o gün işten geldim ve uykusuzdum. Ben Milli Eğitim'den geliyoruz, dedikleri için bir an dalgınlığıma geldi ve onlara aldandım. Onlarda bu belgeler, milli eğitimin belgesi diye imzalattılar. Sonradan durumu fark edince feshetmek istedim, fakat bunu da kabul etmediler. Ben de Cumhuriyet Savcılığı, Tüketici Mahkemesi'ne başvurmama rağmen 7 gün süresini aştığım için hem dolandırıldım hem haksız çıktım. Benim 5 tane çocuğum var bir tanesini 60 günlük, ailemi geçindirmekte zorlanıyorum. Dolandırıldığım bu parayı nasıl ödeyeyim, soruyorum. Bu parayı ödeyecek durumum yok. İşçi olarak geçimimi sağlıyorum, dolayısıyla mağduriyetimin giderilmesini vatandaşların da bu konuda dikkatli olmalarını istiyorum. Ben yandım başkanları da yanmasın. Bu dolandırıcılar için önlemler alınsın" şeklinde konuştu.

Diğer yandan Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri de yaptıkları açıklama ile vatandaşları, Milli Eğitim'in adını kullanarak kapıdan kitap ve benzeri eğitim araç-gereçleri satan dolandırıcılar konusunda uyararak, vatandaşlardan bu gibi kişilere itibar etmemelerini istedi. CİHAN
<< Önceki Haber Dolandırıldığını ileri süren vatandaş katlanan borcuna... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER