Kazakistan'da çıkan yangında dükkanları yanan Türk işadamları yardım bekliyor


Kazakistan'da çıkan yangında dükkanları yanan Türk işadamları yardım bekliyor. Kazakistan'da önceki gün bir alış veriş merkezinde çıkan yangının soğutma çalışmaları devam ederken, en büyük zararı Türk işadamları gördü. Yangının çıktığı alış veriş merkezinde 30 Türk firmasına ait dükkanlar kül oldu.

Cihan Haber Ajansı aracılığı ile seslerini yetkililere duyurmaya çalışan Türk işadamları kendilerine uzatılacak yardım eli bekliyor. Yangın sonucu dükkanları tamamen yanan Mersi mağazalar zinciri sahiplerinden Ahmet Koç, yaptığı açıklamada yangının çıktığı "Adem" alış veriş merkezinin Almatı'nın en büyük ticaret merkezi olduğunu belirtti. Koç yanan alışverişinde 3 bin 500 dükkanın bulunduğunu ve bu dükkanlarının tamamının kül olduğunu söyledi.

Ticaret merkezindeki dükkanların yüzde 90'ının Türkiye ile ticaret yaptığını ifade eden Koç, yangının ekonomiye çok ciddi zarar vereceğini belirtti.
Yangının çıktığı ticaret merkezinde tamamen Türk sermayeli 30 şirketin bulunduğunu da sözlerine ekleyen Ahmet Koç, bu firmalara ait dükkanların tamamının yandığını söyledi.

Ticaret merkezinde dükkanı olan Türk Pazarı sahibi Mustafa Ay ise yaptığı açıklamalarda çok mağdur durumda olduklarını ve yetkililerden yardım beklediklerini söyledi.
Yangında herşeylerinin kül olduğunu ve belirten Mustafa Ay, özellikle Türk yetkililerden yardım beklediklerini ifade etti. Şuan itibari ile kimsenin birşey demediğini ve herkesin kafasının karışık olduğuna dikkat çeken Ay, kendisi gibi çok fazla zarar gören Türk işadamlarının olduğunu dile getirdi.

Almatı'da bulunan "Adem" adındaki alış veriş merkezinde dün çıkan yangında 25 bin metre karelik alan tamamen kül oldu. Kazakistan'ın ve Almatı'nın modern alış veriş merkezlerinden biri olan "Adem" pazarındaki yangında yüzlerce dükkan kül olurken; can kaybının olmaması en büyük teselli oldu.
Yangının çıkış sebebi ile ilgili henüz bir açıklama yapılmazken yangında milyonlarca dolarlık hasar meydana geldiği belirtiliyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Kazakistan'da çıkan yangında dükkanları yanan Türk... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER