DSP Antalya milletvekili adayları, Ahmet Hakan'a yapılan saldırıyı kınadı

DSP Antalya milletvekili adayları, Ahmet Hakan'a yapılan saldırıyı kınadı

Demokratik Sol Parti (DSP) Antalya 2. sıra milletvekili adayı Ahmet Çakmak ile 5. sıra adayı ziraat mühendisi Zeynep Çakal, Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan'a yapılan saldırıyı kınadı.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 1 Kasım seçimleri çalışmaları kapsamında açıklama yapan Ahmet Çakmak ile Zeynep Çakal, ülkede basın özgürlüğünü sindirmede işin kaba kuvvete kadar varmasının üzüntü verici olduğunu söyledi. AK Parti iktidarı döneminde ülkenin basın, fikir, düşünce ve düşündüğünü ifade etme hürriyetinin dibe vurduğunu belirten Çakmak, Ahmet Hakan'a yapılan çirkin saldırıyı da kınadıklarını kaydetti.

İktidarın, ilk özgür basını susturma girişiminin 14 Aralık'ta Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Yayın Grubu'na baskın, gözaltı ve tutuklamayla başladığını belirten Çakmak, ülkeyi yönetenlerin basına gözdağı vermek için baskılarını İpek Medya Grubu, Hürriyet gazetesi, Sözcü gazetesi ve Doğan Medya Grubu'yla sürdürdüğünün altını çizdi. Hukuksuz gerekçelerle halen Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Dr. Hidayet Karaca ve yazar Gültekin Avcı'nın Silivri Cezaevi'nde tutsak olduğunu ve özgür basını susturmak için Ekrem Dumanlı, Sedef Kabaş, Hasan Cemal, Can Dündar, Sedat Ergin, Nuray Mert ve Ahmet Hakan'a baskı kurma ve gözdağı vermek için dava açılmasının utanç verici olduğunun altını çizen Çakmak, "Gazetecilere saldırıların son bulmasını istiyoruz. Ülkemizde ilk defa gazeteciler, askeri darbe dönemleri de dahil olmak üzere ilk defa bu dönemde bu kadar baskı altında oldu. Fikir ve düşünce hürriyeti baskı altına alınamaz." açıklamasında bulundu.

Milletvekili adayı Zeynep Çakal da ileri demokrasiye sahip ülkelerde basın özgürlüğünün anayasal garanti altında olduğunu dile getirdi.
CİHAN
<< Önceki Haber DSP Antalya milletvekili adayları, Ahmet Hakan'a yapılan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER