DSP'li Çakmak: Yeni yıla istikrar yerine zam yağmuruyla girdik


DSP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, Rusya krizi ile başlayan turizmdeki daralmanın Antalya'da kendisini her alanda hissettirmeye başladığını söyledi. Siyasi iktidarın, yanlış dış politikasının Türkiye'yi dünyada yalnızlaştırdığını ileri süren Çakmak, "1 Kasım seçimleriyle ülkemize sözde istikrar gelecekti. Milletçe 2016'e istikrar yerine zamlarla girdik. Zam yağmuruna tutulduk. İktidar halka kaşıkla vererek kepçe ile geri alıyor. " dedi.

Rusya krizi sonrası turizmde daralma ile ilgili yazılı açıklama yapan Çakmak, ülkenin her alanda söz sahibi olmasının yolunun hukukun üstünlüğünün tam işletilmesi, kişi hak ve hürriyetlerini ve basın özgürlüğünün anayasal garanti altına alınmasından geçtiğini kaydetti.

Siyasi iktidarın 2 yıl içinde hayata geçirdiği antidemokratik yasalarla ülkeyi Kuzey Kore ve Ortadoğu'da Baas Tipi dikta rejimlerine dönüştürdüğünü savunan DSP İlçe Başkanı, açıklamasını şöyle tamamladı: "Ülkemiz ekonomik krizi hissetmeye başladı. Bir ülkede gerçek anlamda demokrasi yoksa yatırımda olmaz, yabancı yatırımcıda olmaz. Turizmdeki darboğazla ekonomik daralmadan en fazla etkilenen şehir Antalya. Önümüzdeki aylarda bu daha da kendisini hissettirecek. Siyasi iktidar başta hukuk alanında Avrupa Birliği (AB) taraf olduğu bütün sözleşmeleri çiğneterek yargı bağımsızlığını yok etmiştir. Ülkenin ekonomik istikrarı ve refahı hesap verebilirlik ve hukukun üstünlüğünden geçiyor. Maalesef ülkemizde hukukun üstünlüğü yerine son 2,5 yıl içinde üstünlerin ve gücü elinde bulunduranların hukuku hayata geçirilmiştir." CİHAN
<< Önceki Haber DSP'li Çakmak: Yeni yıla istikrar yerine zam yağmuruyla girdik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER