DSP'li Çakmak: Yumurcak TV'nin karartılması utanç verici bir durum


DSP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, Türkiye'de ilk defa bir çocuk kanalının anlamsız gerekçelerle karartıldığını söyledi.

Yumurcak TV'nin karartılması ile ilgili ailelerin tepki gösterdiğini açıklayan Çakmak, "Düne kadar okul öncesi eğitim eğitim diyenler bugün saçma sapan gerekçelerle çocuk kanalı Yumurcak TV'yi karartıyorlar. Böyle saçmalık olur mu?. Birileri milletin zekasıyla alay etmeyi alışkanlık haline getirdi." dedi.

Samanyolu Yayın Grubu içerisinde yayın yapan Yumurcak TV'nin Türksat tarafından karartılmasının utanç verici bir durum olduğunu belirten Çakmak, kanalın 0-6 ile 6-12 yaş grubu çocuklar için yararlı yayın yaptığı için ailelerin sevdiği çocuk kanalları arasında yer aldığını ifade etti.

Mahkeme kararı olmadan televizyon kanalı karartılmasının ancak Kuzey Kore gibi dikta rejimlerinde olabileceğini belirten DSP Manavgat İlçe Başkanı, şunları kaydetti: "Bir ülkede hukuk esir ise hiç kimsenin mal ve can güvenliği tehlike altındadır. Bir ülke düşünün ki keyfi ve siyasi uygulamalarla Yumurcak TV isimli çocuk kanalı karartılıyor. Türksat bunu yaparken mahkeme kararı olmadan yapıyor. Aileler çocuk kanalı kapanmasına çok üzülüyor. Gerçekten utanç verici bir durum. İleri demokrasiye sahip ülkelerde böylesi utanç verici durumlar olmuyor. Tam bir komedi. Türksat keyfi açma ve kapama merkezi değil. Bu ülkede hiç kimsenin babasının malı değil. Ülkede yasalar ve kanunlar var. Ben her şeyi yaparım mantığı ile yapılan her iş hukuksuzdur. Bu hukuksuzluğa da mahkeme bir an önce son vermeli. Hukuksuzluk son bulmalı ki çocuklar eğitici yayınlardan mahrum kalmamalı." CİHAN
<< Önceki Haber DSP'li Çakmak: Yumurcak TV'nin karartılması utanç verici... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER