Dubai Şeyhi'nin projesinde işçi eylemi


Üsküdar'da Dubai Şeyhi El Maktum'un Halis Toprak'tan 400 milyon dolara satın aldığı arsada inşaatı devam eden Emaar Square projesini yapan taşeron firmada çalışan bir gurup işçi eylem yaptı. 3 aydır alacaklarını tahsil edemedikleri belirten işçiler, seslerini duyurmaya çalıştı.

Saat 14.30 sıralarında inşaatın güvenlik kapısında toplanan işçilere İnşaat İş Sendikası da destek verdi. Taşıdıkları pankart ve dövizlerle mağduriyetlerini dile getirmeye çalışan işçiler şirket görevlilerini sloganlar eşliğinde protesto etti. Polis eyleme katılan işçilere müdahale etmedi. 3 aydır maaş alamadıklarını, alacaklarını tahsil etmek istediklerinde de muhatap bulamadıklarını belirten bazı işçiler, bu yüzden Emaar Sguar önündeki beklediklerini söyledi.

2,3 milyar dolarlık yatırım bedeliyle Çamlıca'da hayata geçirilen Emaar Square Dubai Şeyhi El Maktum'a ait. 66 bin metrekarelik alan üzerinde yükselen projede 1.000'den fazla konut, 180 odalı otel ve Türkiye'nin en büyük AVM'si bulunacak. Projenin metrekare birim fiyatları 3 bin 500 dolar ile 5 bin dolar arasında veriliyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Dubai Şeyhi'nin projesinde işçi eylemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER