İzmir Tabip Odası: Dündar ve Gül'ün tutuklama kararı derhal kaldırılsın


İzmir Tabip Odası, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün, MİT TIR'larıyla ilgili haberlerinden dolayı tutuklanmasına tepki gösterdi. Her iki gazetecinin de derhal serbest bırakılmasını isteyen oda, yazılı bir açıklama yaptı.

Yanlıştan bir an önce dönülmesi istenen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP hükümetlerinin yıllardır izledikleri hatalı Suriye politikasının, son günlerde yaşadığımız olaylarla ülkemizi Rusya ile bir çatışmanın eşiğine getirdiği ve bölge ülkeleriyle ilişkilerimizi daha da geriye götürdüğü, hepimizin saptadığı bir gerçektir. Bu yanlış politikaların acilen değiştirilmesi, başta Suriye ve Rusya ile olmak üzere komşularımızla iyi ve barışçıl ilişkilerin gerçekleştirilmesi, yakıcı bir ihtiyaçtır.
İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu olarak, Can Dündar ve Erdem Gül şahsında halkın bilgi alma hakkına ve basın özgürlüğüne yönelen bu ağır tehdidin sonlandırılmasını ve haksız tutuklama kararlarının derhal kaldırılmasını acilen talep ediyoruz." CİHAN
<< Önceki Haber İzmir Tabip Odası: Dündar ve Gül'ün tutuklama kararı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER