Dumankaya: Değer artışı payı büyümeye katkı sunacak

Dumankaya: Değer artışı payı büyümeye katkı sunacak

Şeffaflık Paketi dâhilinde kamunun imar planı oynamalarından pay alacağının ilan edilmesi emlak sektöründe olumlu karşılandı.

Sektör temsilcilerinden Uğur Dumankaya, uygulamanın büyümeye katkı sunacağını ifade etti.

Dumankaya, değer payı artışı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Dumankaya, "Toplumsal fayda üretmek adına değer artış payı alınması ile ilgili yürütülecek faaliyetlerin ardındayız." dedi.

Uğur Dumankaya, şöyle devam etti:

"Bu sene ve geçen sene pek çok platformda Türkiye'nin ekonomik kalkınmasına katkı sunacak ve toprağın kâr alanı olmasının önüne geçecek rant vergisi ile ilgili beyanlarım oldu. İktidarın da bu konuda kamu yararına bir adım atmasından ötürü kendi adıma ve markam adına mutlu olduğumu belirtmeliyim. Rant vergisi dünyanın bütün ileri ülkelerinde önemli bir vergi kalemi iken, Türkiye'de daha yeni ele alınan bir uygulama. Ekonomik ilerleme ve kalkınma ve istihdamın artırılması adına atılan bu adım tüm ülkeyi olumlu etkileyecek ve kamunun varlıklarının artırılmasına yardımcı olacaktır. Fakat burada önemli bir konu var ki vurgulamalıyım, o da kentsel rantların vergilendirilmesi ve rant gelirlerinden bütün halkın vergi yolu ile pay almasıdır."
CİHAN
<< Önceki Haber Dumankaya: Değer artışı payı büyümeye katkı sunacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER