"Dündar ve Gül için somut delil varsa iddianamede neden yer verilmedi?"


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a, tutuklu gazeteciler Erdem Gül ve Can Dündar için ellerinde somut bir delil olup olmadığını, varsa bunlara iddianamede neden yer verilmediğini sordu. Çakırözer, "İddianameye bakıldığında ne bir telefon konuşması var ne teknik takip ne de başka bir delil. Bilmediğimiz başka bir konu mu var. Elinizde somut bir delil mi var. Varsa neden iddianamede yer verilmemiştir?" diye sordu.

Daha önce Cumhuriyet Gazetesi'nde genel yayın yönetmenliği de yapan Çakır Özer, yaptığı açıklamada, tutuklu gazeteciler Erdem Gül ve Can Dündar için, "Onlar gazetecilikten tutuklanmadılar" diyen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a tepki gösterdi. Çakırözer, Bakan Bozdağ'a seslenerek, "Şimdi, 'Onlar gazetecilikten tutuklu değil' diyorsunuz. Bu ifade neye dayanmaktadır? İddianameye bakıldığında ne bir telefon konuşması var ne teknik takip ne de başka bir delil. Bizim bilmediğimiz başka bir konu mu var, elinizde somut bir delil mi var? Varsa neden iddianamede yer verilmemiştir? Yoksa neden böyle konuşma ihtiyacı hissettiniz. Geçmişin hatalarına yeniden düşmemek lazım." ifadelerini kullandı.

HAKİM VE SAVCILAR BİLGİLENDİRİLMELİ

Gazetecilerin yazdıkları, söyledikleri ya da düşündükleri için tutuklanmaması gerektiğini belirten Çakırözer, hakim ve savcıların ifade ve basın özgürlüğü konusunda evrensel standartlar konusunda bilgilendirilmesini istedi. Çakırözer, giderek artan yayın yasaklarının da halkın haber alma özgürlüğünü ortadan kaldırdığını vurguladı.

HAKARET SORUŞTURMALARININ SAYISINI AÇIKLAYIN

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik hakaret iddiasıyla açılan soruşturma, dava, gözaltı ve tutuklama sayılarının kamuoyu ile paylaşılmasını isteyen Çakırözer, "Yargı, Cumhurbaşkanı'nı koruma dairesine dönüşme riskiyle karşı karşıya. Tarihte ilk kez Cumhurbaşkanına hakaret suçundan bu kadar çok gözaltına almalar, tutuklamalar yaşanmaktadır." dedi.

"YUSUF YERKEL O İŞÇİYİ TEKMELEDİĞİ İÇİN BİR CEZA ALMIŞ MIDIR?"

Soma'da Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel tarafından tekmelenen madenci Erdal Kocabıyık'ın ceza aldığını hatırlatan Çakırözer, madenciye tekmeleyen Yerkel'e ise ceza verilip verilmediğini sordu. Çakırözer, şunları söyledi: "Somalı maden işçisi Erdal Kocabıyık'a maalesef bir tekme de yargıdan gelmiştir. Geçtiğimiz günlerde yapılan yargılamada Sayın Erdal Kocabıyık, Başbakanlık aracına tekme attığı ve kamu malına zarar verdiği iddiasıyla ceza almıştır. Buradan sormak isteriz: Acaba Yusuf Yerkel o işçiyi tekmelediği için herhangi bir ceza almış mıdır?" CİHAN
<< Önceki Haber "Dündar ve Gül için somut delil varsa iddianamede neden... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER