Dünya Muay Thai dövüşçüleri, Tayland'da buluştu


Tayland'ın Ayutthaya şehrinde bu sene 12'incisi düzenlenen 'World Wai Kru Muay Thai' törenine 60 yakın ülkeden bin 200 Muay Thai sporcusu katıldı.

Tayland'ın tarihi şehirlerinden biri olan Ayutthaya, bu sene 12'incisi düzenlenen 'World Wai Kru Muay Thai'ya ev sahipliği yaptı. Yerli ve yabancı turistlerin ilgi gösterdiği törende İtalya, Japonya, Filipinler, Amerika ve Tayland başta olmak üzere 60 yakın ülkeden bin 200 sporcu katıldı.

Programda, Muay Thai kültürü anlatan gösterilerde, sporculardan bazıları muz ağacının gövdesini ayaklarıyla kırdı. Dövüşçülerin "kardeşlik müsabakaları" ile izleyenlerden tam not aldı. Bazı sporcular ise Muay Thai kültürünü simgeleyen dövmeleri vücuduna yaptırdı.

Törende, yaklaşık 40 Muay Thai ustası kendilerine ayrılan özel yerde oturdu. Programa dünyanın dört bir yanından katılan sporcular, ustaların önlerinden geçerek kendilerini selamladı.

Aktivite için ülkeye gelenler beraber hatıra fotoğrafı çektirdi. Geleneksel Tayland dansı, ateş dansı ve fillerin de yer aldığı ülkenin tarihini anlatan gösteri ile program sona erdi. CİHAN
<< Önceki Haber Dünya Muay Thai dövüşçüleri, Tayland'da buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER