'1 kilo ver, 1 gram altını götür'

Vatandaşlarını kilo vermeye özendiren Dubai yönetimi, verilen her kilonun 1 gram altınla ödüllendirileceğini açıkladı.

'1 kilo ver, 1 gram altını götür'

Dubai'de obeziteyle mücadele için "Ağırlığınca Altın" isimli bir kampanya başlatıldı. Dubai yönetimi 30 günlük kampanya süresince kaybedilen her kilo için 1 gram altın vereceğini duyurdu. Altın ödülünde üst sınır olmadığını belirten kampanya yetkilisi Hüseyin Lutah, isteyenlerin Cuma günü tartılarak yarışmaya katılabileceklerini söyledi.

Dubai'de oturum izni olan herkesin katılabileceği yarışmada, "altın avcılarının" aşırı kilolu olmaları ve sağlıksız kilo verme yöntemlerinden uzak kalmaları şartı aranıyor.

Ödül kazanabilmek için ise en az 2 kilo zayıflama mecburiyeti bulunuyor.

Kampanyanın Birleşik Arap Emirlikleri'nde sağlıklı hayat tarzını teşvik etmeyi amaçladığı ifade ediliyor. Körfez ülkelerinde artan sağlıksız beslenme alışkanlıkları ve egzersiz eksikliği obezite vakalarında yükselişe neden oluyor.

Haber Türkiye'de sosyal medyada da çokça konuşulurken bir de geçmiş yıllara ait bir fotoğraf paylaşılıyor. Fotoğrafta devasa bir sofra görülüyor. Menüde bulgur pilavı ve kırmızı etler var. Yemeğin etrafında da yaklaşık 15-20 kişi.. Arap kültüründe gelen misafire ne kadar ihtimam ve değer verildiğini göstermek için böyle sofralar kuruluyor. Yaşanan israfın da somut göstergesi olan bu fotoğraf hem ülkede yaşanan obezitenin sebebini hem de kilo vermenin onlar için hiç de kolay olmadığını açıklar nitelikte.


<< Önceki Haber '1 kilo ver, 1 gram altını götür' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER