700 gergedan öldürüldü

Güney Afrika'da bu yıl rekor düzeyde gergedan katledildi.

700 gergedan öldürüldü

Kara Kıta'da, boyunuzu altından daha değerli olan hayvanların neredeyse tek yurdu olan Güney Afrika'da, Ocak'tan beri en az 700 gergedanın kaçak avcılar tarafından öldürüldüğü açıklandı. 

Güney Asya ve Uzakdoğu'da geleneksel tıpta kullanılan gergedan boynuzu için avcılar geçen yıl 668 hayvanı katletmişti.. Çevre Bakanlığı'nın tahminlerine göre, eğer kaçak avcılar durdurulmazsa bu sayı 2014'de bini geçecek. Bakanlık ayrıca, dünya gergedan nüfusunun yüzde 90'ini barındıran ve nesli tükenen 5 tür gergedana ev sahipliği yapan ülkede, önlem alınmazsa önümüzdeki 10 yılda vahşi gergedanların soyunun tamamen tükeneceği konusunda uyarıda bulundu. 

Güney Afrika'da tahminlere göre toplam 22 bin gergedan yaşıyor. Boynuzu altından daha pahalı olan hayvanların çoğunluğu Mozambik'ten gelen kaçak avcılar tarafından sınırdaki Kruger Milli Park'ta avlanıyor. Kanser gibi bir çok hastalığa şifa olduğuna inanılan boynuzların en büyük alıcısı Çin, Tayland ve Vietnam. Gergedan boynuzunun kilosu karaborsada yaklaşık 65 bin dolardan alıcı buluyor.

Güney Afrika'da en son gergedanların avlanmasının önüne geçmek için "gergedanımı koru" yürüyüşü düzenlendi. Öte yandan en çok boynuz ithal eden 90 milyon nüfuslu Vietnam'ın, kaçak gergedan avcılığını önemsememesi Güney Afrika'yı endişelendiriyor. 
<< Önceki Haber 700 gergedan öldürüldü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER