ABD, Suriye'ye müdahale ederse...

ABD'nin Suriye'ye müdahalesi hem ülkedeki hem de bölgedeki durumu daha kötü etkileyebilir.

ABD, Suriye'ye müdahale ederse...

ABD'li ünlü politik analist Zbigniew Brzezinski, Suriye'deki krizini değerlendirdi. ABD eski başkanlarından Jimmy Carter'ın da güvenlik danışmanlığını yapmış olan Brzezinski'ye göre Suriye'ye müdahale hem ülkedeki hem de bölgedeki durumu daha kötü yapar. Zira Brzezinski Suriye'deki iç savaşı sürekli değişen, bölgede yayılması muhtemel ve Amerika'nın çıkarlarını doğrudan tehdit eden bir mezhep savaşı olarak değerlendiriyor. ABD'nin savaşa müdahil olması durumunda ise aşırı unsurlar da seferber olacak ve çatışmalar Ürdün, Irak ve Lübnan'ı da büyük çapta etkileyecek.

Brzezinski'ye göre bölgesel olarak geniş kapsamlı mücadele Amerika ve İran'da doğrudan çatışmaya sebep olur. Rusya, Amerika'nın Ortadoğu'da tekrardan çıkmaza girmesinden fayda sağlar. Çin ise Ortadoğu'dan stabil bir enerji erişimine ihtiyaç duyduğu için ABD'nin bölgedeki durumu istikrarsızlaştırmasına sinirlenmekte...

ABD'li ünlü politik analist Zbigniew Brzezinski, ABD'nin Suriye'ye müdahalesi durumunda yaşanacakları özetlerken makalesinin son kısmında çözümü de söylüyor. Brzezinski'ye göre Suriye krizinde tek çözüm Rusya ve Çin'in BM destekli seçim desteğini aramak. Zira böylece belki Esed seçime katılmaması için ikna edilebilir.
<< Önceki Haber ABD, Suriye'ye müdahale ederse... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER