ABD'den Erdoğan'a olumsuz cevap

Türkiye'nin IŞİD'e karşı "tampon bölge" talebine karşı ABD'den dikkat çeken açıklama...

ABD'den Erdoğan'a olumsuz cevap

Suriye'de IŞİD hedeflerinin vurulduğu ABD operasyonunda beşinci güne girilirken ABD'den dikkat çeken bir açıklama geldi. ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey, "Tampon bölge kampanyamızın bir parçası değil" dedi...

ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri Suriye'deki IŞİD hedeflerini vurmayı sürdürüyor. Beşinci gününe girilen hava harekatında bu kez Rakka merkezindeki IŞİD mevzileri hedef alındı.

Hava harekatı sürerken ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey ve Savunma Bakanı Chuck Hagel Türkiye'nin "tampon bölge" talebini değerlendirdi.

ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel "Tampon bölge meselesi yeni değil" derken ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey tampon bölgenin henüz gündemde olmadığını belirtti ve "Tampon bölge bir noktada gerçekleşebilir ancak şu anda bu bizim kampanyamızın bir parçası değil." diye konuştu.

Dempsey, Suriye'de IŞİD'in elde ettiği mevzilere de değindi. Terör örgütünün ülkenin doğusunda kazandıkları yerlerden geri püskürtmek için en az 12 bin kişilik askeri güce ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Hem Savunma Bakanı Hagel, hem de Genelkurmay Başkanı Dempsey toplantıda Suriye'de hava harekatı konusunda Esed rejimi ile koordineli çalışılmadığı bir kez daha vurguladı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak - Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü militanlarına karşı tampon bölge oluşturma ihtimalinin gündemde olduğunu söylemişti.

<< Önceki Haber ABD'den Erdoğan'a olumsuz cevap Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER