Adalet Bakanı'ndan çok çarpıcı iddia

Danimarkalı yazara suikast düzenleyen IŞİD militanının MİT’in elindeyken kaybolduğu ortaya çıktı.

Adalet Bakanı'ndan çok çarpıcı iddia

Danimarkalı yazara suikast düzenledikten sonra kaçtığı Türkiye’de yakalanan IŞİD militanının MİT’in elindeyken kaybolduğu ortaya çıktı.
Danimarkalı yazar Lars Hedegaard'a 2013 yılında saldırıda bulunduktan sonra kaçtığı Türkiye’de yakalanan ve Musul rehinelerine karşılık olarak serbest bırakıldığı iddia edilen IŞİD militanı ile ilgili yeni bir bilgi ortaya çıktı.

TÜRKİYE’NİN RAPORU

Bugün'ün haberine göre, Danimarka Adalet Bakanı Mette Frederiksen, IŞİD militanının Türkiye'de serbest bırakılmasına dair Türk makamları tarafından kendilerine 12 sayfalık rapor verildiğini söyledi. Frederiksen, B.H. adındaki saldırganın MİT'in elinde iken kayıplara karıştığı bilgisinin kendilerine sunulan raporda yer aldığını açıkladı. Raporda, saldırganın Türkiye'de Maltepe Cezaevi'nde tutuklu iken, MİT'e teslim edildiği ve daha sonra kayıplara karıştığı bilgisinin yer aldığı belirtildi.

PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIM

Frederiksen, Adalet komisyonuna verdiği bilgide, 3 Kasım tarihinde Türk makamlarına başvurarak yeniden bilgi istediğini söyledi. Mette Frederiksen, "Maltepe Cezaevi Müdürü resmi olmayan açıklamasında kendisi ile MİT görevlisi arasında bir telefon konuşması geçtiğini ve 'MİT'in isteği üzerine saldırganın MİT'e teslim edildiğini' söyledi. Bu olayda tüm sorumluluk benimdir ve Türk makamlarından inandırıcı ve gerçeği yansıtan bir açıklama alıncaya kadar peşini bırakmayacağım" dedi. Suikast girişiminden sağ kurtulan Lars Hedegaard, saldırganın kasıtlı bırakıldığını iddia etti.
<< Önceki Haber Adalet Bakanı'ndan çok çarpıcı iddia Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER