Ankara dinlemelere sessiz kaldı, Almanya şaştı kaldı

Türkiye’nin yıllardır Almanya ve ABD istihbaratları tarafından dinlendiğinin ortaya çıkmasına rağmen Ankara’nın casusluk skandalına tepkisizliği Alman medyasında haber oldu.

Ankara dinlemelere sessiz kaldı, Almanya şaştı kaldı

Der Spiegel dergisinin ortaya çıkardığı telekulak skandallarını ‘dinleme saldırısı’ olarak niteleyen Alman Die Tageszeitung (Taz) gazetesi, Türkiye’den bu konuda ise ‘beklenen öfkenin gelmediğini’ şaşkınlıkla okuyucularına aktardı. Gazete, konuyla ilgili dün verdiği haberde, “Ankara dışarıya dönük olarak en azından gerçek anlamda bir kızgınlık göstermedi.” ifadelerini kullandı. 

Haberde,  İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın, Alman istihbarat teşkilatı BND’nin 2009’dan beri hükümet kararı ile Türkiye’yi dinlemesiyle ilgili, ‘normal bir olay’ ifadelerine atıfta bulunularak, “Dostlar arasında dinleme Türkiye’ye normal görünüyor.” denildi. Taz, Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere’nin geçen hafta Ankara’da Ala ile görüştüğünü hatırlatırken, “Hiçbir özür açıklanmadı. Bunun yerine iki gizli servis başkanı bir toplantı yaptı.” dedi. Alman gazetesi, dinlemelerle ilgili Ankara’nın sessizliğinin, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın Irak ve Suriye’de terör estiren IŞİD’e örtülü desteğiyle ilgili olduğunu iddia etti.ZAMAN
<< Önceki Haber Ankara dinlemelere sessiz kaldı, Almanya şaştı kaldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER