Beşşar Esed'in bir bebeği daha olacak mı?

Suriye Devlet Başkanlığı'ndan konuyla ilgili açıklama geldi

Beşşar Esed'in bir bebeği daha olacak mı?

ABD’nin en önde gelen gazetelerinden Washington Post’un dün Suriye yönetimine yakın Lübnan gazetesi El Ekber’e dayanarak verdiği “Esma Esad’ın hamileliği doğrulandı” haberine Suriye’den yanıt geldi.

Batı basınında sık sık yer alan Beşar Esad ve ailesiyle ilgili haberler konusunda genellikle sessiz kalan Suriye yönetimi bu kez Suriye Devlet Başkanlığı’nın resmi Facebook sayfasından Arapça ve İngilizce bir açıklama yaparak haberi yalanladı.

Yine Washington Post’un aktardığı açıklamada şöyle denildi:

Washington Post gazetesi “Beşar Esad eşinin hamile olduğunu söyledi” başlıklı Max Fisher imzalı bir makale yayımladı. Yazar analizini kendisini gerçeklikten tamamen kopuk yanlış sonuçlara varmasına neden olan yanlış iddialar üzerine kurdu. Dolayısıyla güvenilirlik ve profesyonellik iddiasında olan Washington Post’tan Esad’dan alıntılanan sözleri yalanlaması çağrısında bulunuyoruz. Bunu istememizin sebebi Amerikan kamuoyunu yanlış yönlendirici bilgilerle etkilemelerini önlemek.

Dolayısıyla başkanlığımız Arap ve Batı medyasına, güvenilirliklerini ve profesyonelliklerini haberlerine güvenilir kaynaklar seçmeleri, resmi olmayan medyadaki haberleri doğrulayıp denetlemeleri çağrısında bulunuyor.
Başkanlığımız aynı zamanda Suriye Arap Cumhuriyeti Başkanlığı Kurumu’yla alakalı bilgilerin kontrolü ve denetlenmesi konusunda profesyonel ve tarafsız medyayla işbirliğine hazırdır.

<< Önceki Haber Beşşar Esed'in bir bebeği daha olacak mı? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER