Bir domuz eti skandalı daha!

Danimarka’da Müslüman çocuklara domuz eti yediriliyor!

Bir domuz eti skandalı daha!

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da 2011 yılında gerçek ailelerinden alınarak bakıcı ailenin yanına verilen Pakistanlı 2 Müslüman çocuğa, bakıcı aileler tarafından domuz eti yedirildiği ortaya çıktı. Çocukların gerçek ailesi, durumu öğrenir öğrenmez Brondby Belediyesi’ne şikâyette bulundu. Ancak yetkililer, Müslüman aileye yazdıkları mektupta bakıcı ailelerin çocuklara belirli zamanlarda domuz eti yedirmesinde bir sakınca olmadığını belirtti. Yemek ortamının Danimarka kültüründe çok büyük yeri olduğunu ifade eden yetkililer, çocukların bu ortamlarda “aidiyet” duygusu edindiğini vurguladı.

Konuyla ilgili olarak Danimarka Devlet Televizyonu’na (DR) konuşan çocukların ablası Julia Hayat, belediyeden aldıkları cevap karşısında büyük bir şok yaşadıklarını söyledi. Kardeşlerinin Müslüman olduğunu ve Müslümanların domuz eti yemesinin haram olduğunu yetkililere anlattıklarını belirten Hayat, Danimarka gibi bir ülkede böylesi bir durumla karşı karşıya kaldıkları için oldukça üzgün olduğunu söyledi. Belediyenin kendilerini umursamadığını belirten Hayat, “Müslüman bir ailenin Danimarkalı bir çocuğun Noel’i kutlamasını yasaklaması nasıl yanlış bir şey ise Müslüman bir çocuğa domuz eti yedirilmesi de öyle yanlış” dedi.

Hayat ve ailesi, Brondby Belediyesi’nden aldıkları cevaptan sonra Danimarka Belediyeler Üst Kurulu’na (Ankestyrelsen) başvurarak şikâyette bulundu. Konuyla ilgili bir açıklama yapan mağdur ailenin Danimarkalı avukatı Michael Nauman, Müslüman çocukların dini hassasiyetlerinin dikkate alınmamasının kabul edilemez olduğunu söyledi. 
<< Önceki Haber Bir domuz eti skandalı daha! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER