Esed gidiş tarihini açıklayacak iddiası

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed, yedi ay sonra ilk kez bugün halkın karşısına geçerek bir konuşma yapacak.

Esed gidiş tarihini açıklayacak iddiası

Suriye’de 22 aydır devam eden ve 60 bin kişinin ölümüne neden olan çatışmalar sırasında halkın önüne nadiren çıkan Esed’in bugün tarihi bir konuşma yapması bekleniyor. Hürriyet'in haberine göre; Rus kaynaklar Esed’in ülkedeki ve bölgedeki son durumu özetleyeceğini ardında da tarafların ateşkes ilan edip geçici yönetim kurulması konusunda anlaşmaya vardıkları an Suriye yönetiminden çekilmeye hazır olduğunu söyleyeceğini iddia etti.

BEŞ MADDELİK PLAN MI AÇIKLAYACAK?

Lübnan’da yayınlanan Esed yanlısı el Akbar gazetesi ise Suriye liderinin beş maddelik bir plan açıklayacağını ileri sürdü. Bu planda, atekes, uluslararası gözlemcilerin ülkeye kabulü, anayasa hazırlık komisyonu kurulması, seçimler ve yeni bir hükümet ile 2014’te devlet başkanlığı seçimi yapmak bulunuyor.

Son olarak Haziran 2012’de parlamentoda resmi bir konuşma yapan Esed, “Eğer birlikte çalışırsak bu durumun sonunun yakında geleceğini söyleyebilirim” demişti. Esed'in son konuşması da Kasım ayında Rusya'nın İngilizce yayın yapan televizyon kanalı RT'de olmuştu.
<< Önceki Haber Esed gidiş tarihini açıklayacak iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER