Esed'le ilgili bomba iddia: Suriye'yi terk etti

ABD ve müttefiklerinin askeri operasyon düzenlemeye hazırlandığı Suriye’nin Devlet Başkanı Beşşar Esed’in, ailesiyle birlikte İran’ın başkenti Tahran’a gittiği iddia edildi.

Esed'le ilgili bomba iddia: Suriye'yi terk etti

Suriye'de kimyasal silah kullandığı gerekçesiyle ABD'nin öncülüğünde Suriye'deki askeri hedeflere operasyonun gündemde olduğu dönemde ilginç bir iddia ortaya atıldı. Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in, İran'a sürpriz ziyarette bulunduğu iddia edildi.

 Mısır’ın El-Nahar televizyonu tarafından ortaya atılan iddiayı doğrulayan kesin bir bilgi henüz yok. Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed’in, aile üyeleri ve çok sayıda hükümet yetkilisiyle Tahran’a gittiği öne sürüldü.

Mısır’ın El-Nahar televizyonu, Esed’in dün akşam Tahran’a sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdiğini öne sürdü. Ancak bu bilgi güvenilir kaynaklar tarafından doğrulanmadı.

İran resmi televizyonu söz konusu haberi son dakika olarak duyurdu. Televizyon haberinde, İran Dışişleri Bakanlığı’nda çalışan bir yetkiliden aldığı bilgiye dayanarak, Esed’in uçağının Tahran’daki Uluslararası İmam Humeyni Havaalanına indiğini belirtti. Esed’in yanında aile üyeleri ve devlet yetkilileri olduğu ifade edilse de, bu bilgi de başka kaynaklar tarafından doğrulanmadı.

Öte yandan Uluslararası Beyrut'un Sesi Radyosu son 24 saat içinde Esed ailesinden en az 10 kişinin de Birleşik Arap Emirlikleri'ne gittiğini duyurdu.
<< Önceki Haber Esed'le ilgili bomba iddia: Suriye'yi terk etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER