İran yine bombayı patlattı (!)

'Zor havalanır' yorumu yapılan savaş uçağından sonra İran'dan alay konusu olmaya aday bir yerli daha!

İran yine bombayı patlattı (!)

İran 'radara yakalanmayan' yeni insansız hava aracını tanıttı. Geçtiğimiz hafta İran Savunma Bakanı Ahmed Vahidi'nin katıldığı törenle görücüye çıkarılan Hamaseh'in ekstra gizlilik özellikleri sayesinde düşman tarafından asla fark edilemeyeceği öne sürüldü. İranlı mühendisler tarafından geliştirildiği belirtilen İHA'nın keşif yapmanın yanı sıra çok yüksekte uzun mesafe uçma ve düşman hedeflerini vurma kabiliyetine de sahip olduğu bildirildi.



İran Şubat ayında tanıttığı yerli savaş uçağı Kahhir 313 ile alay konusu olmuştu. Ahmedinejad, 'radara yakalanmama teknolojisiyle donatılan hayalet uçak' olarak tanımladığı Kahhir 313'ü dünyanın en gelişmiş savaş uçakları arasında göstermişti. Fakat uçağın görsellerini inceleyen havacılık uzmanları 'bu uçak biraz zor uçar' yorumunu yapmış, kokpitin pilotun sığamayacağı kadar küçük olduğu ve kanat yapısından dolayı uçağın havalanmayı dahi başaramayacağı tespitinde bulunmuştu.

İran'ın son silahı Hamaseh de benzer yorumlara neden oldu. Uzmanlara göre 'hayaletliği' ile ön plana çıkarılan yerli İHA'nın aslında böyle bir özelliği yok. Çünkü Hamaseh -savaş uçağı Kahhir 313'ün aksine- havalanmayı başarabilse de pırıl pırıl parlayan dış boyası, kanatlardan sarkan silahları ve korumasız ahşap pervanesi sayesinde radardan kaçmayı başaramaz.


SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber İran yine bombayı patlattı (!) Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER