İran'ı sarsan saldırıyı üstlendiler, sebebi ise...

Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki İran Büyükelçiliği'ni hedef alan çifte saldırıda en az 23 kişi hayatını kaybetti. Saldırıyı El Kaide'ye bağlı Abdullah Azam Taburu üstlendi.

İran'ı sarsan saldırıyı üstlendiler, sebebi ise...

Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki İran elçiliğinin yanında bombaaraç patladı. Reuters Lübnan Sağlık Bakanlığı'na dayandırdığı bilgiye göre ölü sayısını 23 yaralı sayısını ise 146 olarak geçti.

Saldırıda ilk olarak bir motosikletin, saniyeler sonra ise bombalı bir aracın patlatıldığı ifade edildi. İran Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, saldırılardan İsrail sorumlu tutuldu. Ancak saldırıları, El-Kaide' class='textetiket' title='El Kaide haberleri'>El Kaide bağlantılı Lübnanlı örgüt Abdullah Azzam Tugayları üstlendi. 

Lübnanlı yetkililer, güvenlik kameralarında, elçilik binasının duvarına doğru koşan birinin kendisini havaya uçurduğunun görüldüğünü söyledi. Görüntüleri izleyen yetkililer, ikinci patlamanın ise elçiliğin iki blok yanındaki binanın önünde park halinde olan bomba yüklü aracın infilak etmesiyle gerçekleştiğini belirtti.

İRAN KÜLTÜR ATEŞESİ ÖLDÜ

Elçilikten yapılan açıklamada binanın içinde bulunanların zarar görmediği açıklansa da İran Kültür Ateşesi Ibrahim Ansari'nin yaralandığı kaydedildi. Öte yandan Lübnanlı yetkililer ateşenin eçiliğe girerken yaralandığını ve kaldırıldığı hastanede öldüğü bilgisini veriyor...

İRAN "İSRAİL" DEDİ AMA...
İran Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, saldırılardan İsrail sorumlu tutuldu. Ancak saldırıları, El Kaide bağlantılı Lübnanlı örgüt Abdullah Azzam Tugayları üstlendi. Örgüt, Twitter sayfasından yaptığı açıklamada, İran'ın Suriye'deki güçlerini çekmemesi ve Lübnan'daki mahkumların serbest bırakılmaması halinde Lübnan'daki eylemlerine devam edeceğini belirtti.

'SALDIRININ ARKASINDA İSRAİL VAR İDDİASI

Suriye saldırıyı şiddetle kınadığını açıkladı. Suriye Enformasyon Bakanı ise saldırının ardında İsrail ve Mossad'ın olduğunu iddia etti. İsrail'den ise bu suçlamaya cevap gecikmedi. İsrail Dışişleri yetkililerinden Tzachi Hanegbi 'Bu saldırı Suriye'nin iç işlerine karışılmasının sonucudur. açıklamasını yaptı. 
<< Önceki Haber İran'ı sarsan saldırıyı üstlendiler, sebebi ise... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER