İsrail o ülkeden özür diledi

İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, Brezilya’ya yönelik kullandığı o benzetme için özür diledi.

İsrail o ülkeden özür diledi

İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff’i telefonla arayarak Gazze saldırıları esnasında yayınlanan bildiri karşısında, İsrail makamlarının Brezilya’ya yönelik kullandığı "diplomatik cüce" benzetmesi için özür diledi. İkili telefonda ayrıca Gazze Şeridinde yaşanan çatışmaları ve son gelişmeleri değerlendirdi.

Konuya ilişkin Brezilya Devlet Başkanlık Sarayı'ndan yapılan açıklamada, yeni İsrail Cumhurbaşkanı’nın, çalışanlar tarafından yapılan açıklamaların, halkın görüşünü ve ikili ilişkilerin mevcut durumunu yansıtmadığını söylediği ifade edildi. Brezilya’nın pozisyonunun sabit olduğunu savunan Rousseff’in de uluslararası kuruluşların kararlarına saygı duyduklarını ve ölen sivillere dikkat çekerek yalnızca adaleti savunduklarını dile getirdiği bildirildi.

Yayınlanan notta ayrıca, İsrail tarafı, saldırıları kendilerini savunma amacıyla gerçekleştirdiğini söylerken; Rousseff’in sürekli bir ateşkes ve kalıcı çözüm için barış görüşmelerinin hızlandırılmasını talep ettiği dile getirildi.

Brezilya hükümeti, Temmuz ayında gerçekleşen saldırıda İsrail ordusunun orantısız güç kullandığını söyleyerek İsrail hükümetini suçlamış ve buna karşılık İsrail Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Yigal Palmor, yaptığı karşı söylemle Brezilya’yı "diplomatik cüce" olarak tanımlamıştı.

CİHAN
<< Önceki Haber İsrail o ülkeden özür diledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER