İsrail'in Mavi Marmara için ödeyeceği tazminat miktarı

İsrail, Mavi Marmara için ne kadar tazminat ödeyecek?

İsrail'in Mavi Marmara için ödeyeceği tazminat miktarı

Türkiye ile İsrail arasındaki görüşmelerin İsrail'in medya organlarında da yansıtıldı. Haaretz gazetesi, "İsrail-Türkiye barışma görüşmelerinin ilk turu sona erdi. Taraflar yeniden toplanma konusunda anlaştı" başlığını kullandığı haberinde görüşmelerin, ailelere ödenecek tazminatlar ve Mavi Marmara operasyonuna katılan İsrailli askerler hakkındaki yargı işlemlerinin durdurulmasına odaklandığını yazdı.  Bir İsrailli yetkili, “iyi bir toplantı oldu” derken “Tüm yönlerde anlaştık, üzerinde mutabık kalınan bir metin dahil” sözlerini kullandı.

"İSRAİL HER AİLEYE EN FAZLA 150 BİN DOLARI ÖDEMEYE HAZIR"

Öte yandan, "İsrail Silahlı Kuvvetleri Radyosu, İsrail'in her aileye en fazla 150 bin doları ödemeye hazır olduğunu bildirdi.

Metin üzerinde mutabakata varıldı

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun  Sinirlioğlu, İsrail'in Mavi Marmara saldırısıyla ilgili özür dilemesinin ardından  tazminat konusunu görüşmek üzere Türkiye'ye gelen İsrail heyetiyle bir metin  üzerinde anlaştıklarını ve gelecek günlerde ikinci kez görüşeceklerini söylemişti. İsrailli heyetle görüşmeleri yürüten Sinirlioğlu, konunun hassasiyetinin  farkında olduklarını bir rakam müzakeresi yapılmadığını ve yapmayacaklarını  bildirmişti.

<< Önceki Haber İsrail'in Mavi Marmara için ödeyeceği tazminat miktarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER