İsrail'in bu hamlesi dünyayı endişelendirdi!

ABD'nin sadece kendi ordusunda kullandığı helikopter uçak formundaki 'V-22 Osprey' tipi savaş uçaklarından almak isteyen İsrail, Beyaz Saray'ı ikna etti.

İsrail'in bu hamlesi dünyayı endişelendirdi!


İsrail uzun süreli uğraşlar sonucunda, Washington'ı ikna etti. ABD askeri savunmasının en özel üretim uçakları arasında yer alan 'V-22 Osprey' tipi savaş uçakları, artık İsrail ordusunda da yer alacak. Vatan'ın haberine göre, Türkiye'nin de 100 adet almayı planladığı hem hava hem de denizde görev yapabilen 'Balık Kartalı' isimli V-22 Osprey uçakları radara yakalanmama özelliğiyle dikkat çekerken, ABD, İsrail'in bu uçakla tek başına hareket ederek İran'ı vurmasından endişe ediyor. İsrail, 1989 yılında üretilen ve 2007 yılında ABD Hava ve Deniz Kuvvetleri bünyesinde hizmete giren 'Balık Kartallar'ından altı adet almak için anlaşmaya vardı

'Bu uçaklarla İran'ı vurabilir'
ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel, İsrail gazetesine, 'Montajı tamamlanan yeni jenerasyon altı adet V-22 Osprey tipi savaş uçağını yakın zamanda İsrail'e göndereceğiz' dedi. Helikopter ile uçak arasında bir geçiş formuna sahip olan ve hem dikey hem de kısa kalkış yeteneğine sahip olan bu uçaklar, radarda gözükmüyor. İsrail'in maliyeti 67.1 milyon dolar olan bu teknolojide bir uçakla İran'ın atom tesislerini vurabileceği düşünülürken, olası bir saldırı nedeniyle ABD uzun süre bu uçakların satışını engellemeye çalıştı. İki pilot ve 32 yolcu kapasiteli uçak sayesinde, İsrail'in askereleri İran'ın herhangi bir bölgesine indirilebilecek.

Şu anda sadece ABD Deniz ve Hava Kuvvetlerinde kullanılan V-22 Osprey'lerin azami menzili 1000 km. Radara yakalanmadan saatte 509 km hız ile gidebilen savaş uçakları çok görevli olarak kullanılabiliyor.

<< Önceki Haber İsrail'in bu hamlesi dünyayı endişelendirdi! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER