Vizelerle ilgili yeni düzenleme

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, uygulamanın 10 Nisan'da kaldırılacağını belirtti

Vizelerle ilgili yeni düzenleme

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, sınır kapılarında bandrol veya kaşeyle vize verilmesinin 10 Nisan 2014'te kaldırılacağını belirterek "Bu yıl hizmete giren ve 100'e yakın yabancı ülke vatandaşının e-vizelerini kolayca temin edebilmelerine yönelik uygulama sayesinde, ülkemize yönelik seyahat hacminde ciddi bir artış bekliyoruz" dedi.

Çelik, İngiltere'nin başkenti Londra'daki temasları çerçevesinde G20 ülkeleri Turizm Bakanları Toplantısı'na katıldı. Toplantıda konuşan Bakan Çelik, geçen yıla göre Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısında yüzde 10'luk artış yaşandığını, elde edilen turizm gelirinde ise geçen yıla göre yüzde 22'lik bir artış olduğunu belirtti.

Bu artışların yapılan vize uygulamalarıyla yakından ilişkisi olduğunu dile getiren Bakan Çelik, şunları söyledi:

"Son 10 yıllık dönem içinde, vize muafiyetinin turizmin ve ticaretin önünü açtığı düşüncesinden hareketle 50'den fazla ülkeyle çeşitli vize anlaşmaları imzaladık ve 30'un üzerinde ülkeyle vizeleri tamamen kaldırdık. Türkiye'nin sadece turizm istatistiklerinin incelenmesi dahi vize politikamızın ne kadar doğru olduğunu ve ne büyük bir başarı elde edildiğini ortaya koymaktadır. Takip ettiğimiz politikaların ve ülkemize gösterilen ilginin etkisiyle 2002 yılında 13 milyonun altında olan ülkemizi ziyaret eden turist sayısı aradan geçen 10 yıllık dönemde 2012 yılında 35,7 milyona çıkmıştır."

AA
<< Önceki Haber Vizelerle ilgili yeni düzenleme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER