İşte Esed'in paralı ordusu!

Rusya, Venezuela, Yunanistan, K. Kore, Litvanya, İran, Lübnan ve Yemen'den binlerce asker ve militan Esed'le omuz omuza Suriye halkını öldürüyor.

İşte Esed'in paralı ordusu!

  • Suriye'de sekiz farklı ülke askerlerinin Esed için savaştığı anlaşıldı. 
  • Bu durum,  demeç veren askerler ve sosyal medyaya sızan resimlerden ortaya çıktı.

Mart 2011'den bu yana iç savaşın hakim sürdüğü Suriye'de Esed rejimini korumak için Şii, komünist ve sosyalistlerden oluşan yabancı askerler devreye girdi. Esed'ın askerleri ve muhalifler arasındaki çarpışmalarda ölü ele geçirilen askerlerin bazılarının Rus olduğunun anlaşılmasından sonra gözler tekrar Suriye'ye çevrildi. Bugüne kadar Suriye'de dinci gruplar ve El Kaide'den oluşan paralı askerlere karşı Suriye halkını koruma mücadelesi verdiklerini duyuran Şam yönetiminin çok sayıda yabancı askeri kullandığı ortaya çıktı. İran, Lübnan ve Irak'taki Şii yapılanmalardan destek aldığı sanılan Şam'ın aksine Venezuella'dan, Kore'ye Yunanistan'dan Yemen'e kadar birçok ülkeden paralı askerleri çatışmalarda kullandığı, bu askerlerin verdikleri demeçlerden ve sosyal medyaya sızan fotoğraflarından ortaya çıktı

İRAN'DAN 4 BİN ASKER

Esed'ın kuvvetlerini desteklemek için 4 bin İran Devrim Muhafızı'nı Suriye'ye gönderdiği biliniyor. Şii Iraklılar ve Hizbullah'ın da Mart 2011 tarihinden itibaren Suriye'de Esed'a destek için çarpıştığı hatta Esed'ın memleketi Lazkiye'de konuşlandığı biliniyor.

YEMEN'İN HOUTİ KABİLESİ CEPHEDE

“Suriye'de savaşmak bizim için kutsal bir cihaddır” diyen Houti kabile mensupları, gazetelere verdikleri röportajlarda Eylül 2013'te 200 silahlı adamlarının Suriye'ye gittiğini duyurdu.

KUZEY KORELİ PİLOTLAR İŞBAŞINDA

Kuzey Kore Haber ajansı: "Kuzey Kore, Suriye hükümetine destek için pilotlarını gönderirken Suriye ise Kuzey Kore'ye mali destek sağlıyor” açıklamasını yaptı.

VENEZUELA'DAN DA DESTEK

Türkiye gazetesinden Osman Sağırlı'nın haberine göre, Venezuela milletvekili Adil El Zabayer, Venezuellalı gençleri de dönem dönem Suriye'deki cephelere taşıyor. Venezuellalı gençlerle katıldığı çarpışma fotoğraflarını yayınlayan El Zabayer, ülkesinde Esed'ı destekleyen gösteriler düzenliyor.





<< Önceki Haber İşte Esed'in paralı ordusu! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER